TOATE DETALIILE – S-a încheiat tranzacția Eurohotel Baia Mare: Zoicaș (Construom), Matei (Holisun) și Pintea (Innsbrucker) au plătit ultima tranșă, de 1,56 milioane de euro

3
11753
Vasile Marcel Zoicaș, Oliviu Dorin Matei și Vasile Pintea

AFACEREA DE 2,1 MILIOANE DE EURO. S-a încheiat contractul de vânzare a Eurohotel Baia Mare: noii proprietari – Zoicaș (Construom), Matei (Holisun) și Pintea (Innsbrucker) – mai trebuie să plătescă 1,56 milioane de euro în această săptămână, susținea în 25 iulie 2023 proprietarul SIF Hoteluri SA, în schimb surse implicate a noilor proprietari au precizat la 27 iulie 2023, pentru 2mnews, că plata s-a făcut deja în integralitate. Scrierea de față vă prezintă detaliile unei tranzacții economice de 2,1 milioane de euro, care are loc în Baia Mare.

 

Detaliile & cronologia

 

Marți, 25 iulie 2023, s-a încheiat contractul de vânzare-cumpărare a Eurohotel din Baia Mare, localizat pe Bulevardul Regele Mihai I (fost Bd. București) nr. 23, între SIF Hoteluri SA (firma fostului SIF Banat-Crișana) și firma Astrum Lifes Good SA, noii proprietari (în acte) fiind Vasile Marcel Zoicaș (foto mic stânga), Oliviu Dorin Matei (foto mic dreapta) și Vasile Pintea, prin firmele pe care le dețin, respectiv Construom, Holisun și Innsbrucker.

 

Eurohotel din Baia Mare, hotel de trei stele cu o suprafață desfășurată de 4.125 mp (64 camere, restaurant cu capacitate de 180 locuri, bar de zi cu capacitate de 46 locuri, terasa cu capacitate de 44 locuri, 2 săli conferință cu capacitate totală de 220 locuri, centru SPA cu sală de fittness, piscina și saună), a fost vândut de SIF Hoteluri, controlată de Lion Capital (fost SIF Banat-Crişana), pentru suma de 2,1 milioane euro unor investitori locali.

 

Practic, la 28 decembrie 2022 s-a încheiat o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare privind transferul întregii activități hoteliere, economice și comerciale a Eurohotel Baia Mare (incluzând imobilele, mijloacele fixe, obiectele de inventar, stocurile de mărfuri, activele mobile necorporale, angajații, contractele cu furnizorii și orice alt activ corporal sau necorporal).

 

În baza acestei promisiuni, SIF Hoteluri SA a încasat de la achizitor (firma Astrum Lifes Good, înregistrată în satul Coruia (com. Săcălășeni) și fondată în februarie 2022 tocmai în sensul achiziției Eurohotel) un avans de 310.000 euro, urmând ca diferența de preț să fie încasată cel târziu la 31 iulie 2023. La acea vreme, din firma din Coruia făceau parte Diana Alina Zoicaș (soția lui Marcel Zoicaș – Construom), Angela Matei (mama lui Oliviu Matei – Holisun) și Cătălin Pintea (fiul fostei ministru al Sănătății și manager al Spitalului Județean, Sorina Pintea).

 

Întreaga afacere a fost gândită de Ovidiu Goga (foto mic stânga, soțul Sorinei Pintea), care a și apărut (și scriptic) în tranzacție înainte de plata avansului, în 12 decembrie 2022 firma Astrum Lifes Good schimbându-și acționarii, cei trei inițiali retrăgându-se și fiind înlocuiți de firmele soția/mama/tatăl vitreg, respectiv de Construom, Holisun și SOV Consulting (ultima, firma lui Goga), care au decis majorarea capitalului firmei cu 1,72 milioane de lei (fiecare dintre cei trei au contribuit cu câte 525.000 lei), bani din care s-a achitat avansul mai sus pomenit.

 

La doar câteva zile de la devoalarea identității celor trei antreprenori care s-au asociat pentru a cumpăra Eurohotel, într-un articol 2mnews (pe care îl aveți AICI), Goga (soțul Sorinei Pintea) se retrage scriptic din afacere, fiind înlocuit de Vasile Pintea (foto mic dreapta, fostul soț al Sorinei Pintea, fost director al companiei miniere a statului, Remin SA Baia Mare), prin firma Innsbrucker SRL, înregistrată în satul Mesteacăn (com. Valea Chioarului).

 

La 25 iulie 2023, SIF Hoteluri s-a încheiat contractul de vânzare-cumpărare și transferul dreptului de proprietate la cumpărător, din prețul de vânzare de 2,1 milioane de euro fiind încasată până la 25 iulie 2023 suma de 540.000 euro, diferența de 1.560.000 euro urmând a fi încasată cel târziu la 31 iulie 2023.

 

Surse informate au precizat pentru 2mnews că banii au fost deja plătiți dintr-un credit de investiții, care a fost contractat cu CEC Bank, este în valoare de 1.812.000 euro și are pragul de maturare de 10 ani (120 luni).

 

Creditul a fost garantat cu ipotecarea hotelului și conturile celor trei firme acționare în Astrum Lifes Good (Construrom, Holisun și Innsbrucker, care au devnit codebitoare), iar cei trei administratori ai firmelor (Zoicaș, Matei și Pintea) au devenit fidejusori (garanți ai creanței, obligați să plătească datoria/creditul dacă debitorul principal – firma Astrum Lifes Good – nu o plătește).

 

Cătălin VISCHI

 

 

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Următorul pas e ca EuroHotel să devină hotelul „de casă” al Primăriei Baia Mare. Cel mai probabil, va fi principalul hotel care va găzdui invitații primăriei (artiștii de la Castane, alți politicieni, etc), desigur la un preț mult peste cel al pieței, caracteristic relației finului Zoicaș cu nașul Cherecheș. Consider că e de urmărit cum decurg lucrurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here