EXCLUSIV – Tranzacția de 2,1 milioane de euro: cine sunt cei trei care au cumpărat Eurohotel din Baia Mare

0
17053
Marcel Zoicaș, Oliviu Matei și Ovidiu Goga

DEZVĂLUIREA TRANZACȚIEI DE 2,1 MILIOANE DE EURO. La finalul lunii decembrie 2022, Eurohotel din Baia Mare a fost vândut de proprietar (firma SIF Hoteluri SA, holdingul hotelier al SIF Banat-Crișana SA, care deține 99% din acțiuni) cu suma de 2,1 milioane de euro. La acel moment, directorul general al SIF Hoteluri SA, Vasile Radu Bîrlea (45 de ani), a anunțat că tranzacția s-a făcut prin negociere directă și că,  în urma semnării unei promisiuni de vânzare, cumpărătorul a plătit un avans de 310.000 euro.

 

În rest, a fost învăluită în mister/secretomanie economică tranzacția hotelului de 3 stele din Baia Mare, compus din 64 de camere, restaurant cu capacitate de 180 de locuri, bar cu 46 de locuri, terasă, două săli de conferințe cu 220 de locuri, centru SPA, sală fitness, piscină și saună. Această scriere ridică voalul și transparentizează tranzacția.

 

Cine sunt noii proprietari ai Eurohotel

 

Tranzacția a fost încheiată între firmele SIF Hoteluri SA (proprietar) și Astrum Lifes Good SA (cumpărător). Firma Astrum Lifes Good SA a fost inclusă în circuitul economic (înființată) la 28 februarie 2022 și înregistrată cu sediul social în satul Coruia (com. Săcălășeni), cu obiect principal de activitate cultivarea arbuștilor fructiferi, căpșunilor, nuciferilor și a altor pomi fructiferi.

 

Firma a fost înființată pe numele a trei interpuși: Diana Alina Zoicaș (soția patronului firmei Construrom, Vasile Marcel Zoicaș), Angela Matei (soția patronului firmei Holisun, Oliviu Dorin Matei) și Cătălin Pintea (fiul fostei ministru al Sănătății Sorina Pintea, soția patronului firmei SOV Consulting, Ovidiu Goga). La finalul anului 2022, cei trei interpuși și-au cedat acțiunile firmelor conduse de soții, respectiv tatăl viteg, retrăgându-se din firma care în următoarele zile avea să cumpere Eurohotel.

 

Așa că acum, firma Astrum Lifes Good SA este deținută în procente egale (33,33%) de firmele Construrom SA (Marcel Vasile Zoicaș, finul primarului din Baia Mare Cătălin Cherecheș), SOV Consulting SRL (Ovidiu Goga) și Holisun SRL (Oliviu Matei).

 

Odată cu schimbarea acționariatului, obiectul principal de activitate al firmei s-a schimbat în hoteluri și alte facilități de cazare similare, societatea a devenit una de tip închis, iar capitalul social a fost majorat de la 150.000 lei la 1.725.000 lei, fiecare acționar contribuind cu câte 525.000 lei. Majorarea de capital coincide cu suma declarată de directorul SIF Hoteluri SA că a fost plătită cu titlu de avans în baza promisiunii de vânzare (310.000 euro).

 

Proprietarii EUROHOTEL Baia Mare
Construrom SA este înregistrată în Baia Mare și este specializată pe lucrări de construcții a drumurilor, fiind controlată de Vasile Marcel Zoicaș (foto mic stânga, 49 de ani) – deține 99% din acțiuni, acționar minoritar, cu 1%, fiind soția sa Diana Alina Zoicaș. În 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de 41,7 milioane de lei și un profit net de 2,6 milioane de lei obținut cu 112 angajați. Zoicaș controlează încă trei alte firme de infrastructură rutieră, DrusalConstruct din Baia Mare (are o participație de 85%), VMZ Infrastructură din Giurtelecu Hododului (com. Hodod – jud. Satu Mare – 100%) și Servicii Infralogistic Transilvania SRL din Lechința (jud. Sălaj – prin soția sa, unic asociat). Zoicaș este finul primarului Cătălin Cherecheș și abonat public clasic la lucrări plătite de Primăria Baia Mare.
Holisun SRL este înregistrată în Baia Mare și este specializată pe activități de realizare a soft-ului la comandă, fiind controlată de Oliviu Dorin Matei (foto mic dreapta, 44 de ani, unic asociat). În 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de 2,8 milioane de lei și un profit net de 1,8 milioane de lei (ambii indicatori financiari sunt record în istoria economică a firmei) realizat cu 13 angajați. Matei, care deține 5 brevete pentru software, are master în Inteligență artificială (de la Universitatea Vrije din Amsterdam – 2002) și doctorat în Inginerie de sisteme (de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – 2012) și este și profesor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.
SOV Consulting SRL este înregistrată în Săcălășeni și este specializată de consultanță pentru afaceri și management, fiind controlată de Ovidiu Goga (foto mic stânga, 49 de ani) prin tatăl său, Ștefan Goga (78 de ani, unic asociat). În 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de 1,1 milioane de lei și un profit net de 116.173 lei obținut cu 17 angajați. Surse implicate în tranzacție au precizat pentru 2mnews că Ovidiu Goga a fost liantul afacerii (între cei care au devenit proprietarii hotelului).

Conform precizărilor făcute pentru 2mnews de unul dintre noii (viitori) proprietari ai Eurohotel, imobilul își va păstra destinația (deocamdată și managerul), strategia investitorilor de a-l rentabiliza vizând punerea accentului pe organizarea unor evenimente de nișă care lipsesc din portofoliul companiilor concurente.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here