VICTORIE MARE – Minaur a câștigat la Baia Mare, greu, neașteptat și la mare luptă cu Gloria Bistrița și păstrează locul 7 în clasamentul Ligii Naționale

0
1942

LIGA NAȚIONALĂ – HANDBAL FEMININ. Duminică, 19 februarie 2023, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 17-a a Ligii Naționale de handbal feminin, Minaur Baia Mare a câștigat, cu 31-30 (19-15), partida cu CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud. Meciul, arbitrat de cuplul craiovean Claudiu Gorina & Florin Melencu, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 7 (Baia Mare) și 2 (Bistrița).

 

În meciul tur (etapa a 4-a, 22 septembrie 2022), bistrițencele s-au impus cu 30-23 (13-11), tot ele fiind și favorite în partida de astăzi, deși la Baia Mare, în condiții normale (care nu se îndeplinesc acum), e greu de câștigat. Bistrițencele încep partida, dar Minaur înscrie două goluri prin golghetera din acest sezon, Tănăsie (min. 2, 2-0).

 

Ex-minaurista Laslo (Gloria) reduce diferența din 7 metri și tot ea (plecată de la Minaur din cauza “seriozității” în privința plătirii sportivilor clubului băimărean) o angajează pe semicerc pe Posavec, care egalează în min 4. Până în min. 5, Gloria conducea deja cu 2-4, după 4 goluri consecutive, dar Minaur egalează în min. 8 (5-5) și ține aproape (min. 10, 6-6), ba chiar preia din nou conducerea: 7-6 (min. 11, Tănăsie din 7 metri). La jumătatea reprizei: 10-9 (min. 15) – cu principalele marcatoare Tănăsie (Minaur) și Posavec (Gloria), câte 4 goluri.

 

Nicio diferență valorică între cele două echipe, în pofida distanței din clasament. Bistrițencele par extrem de timorate de apărarea Minaurului (uneori și de atac, deși Baia Mare are o deficiență evidentă, caracteristică echipelor mici: nu joacă aproape deloc pe extrema dreaptă – măcar, din min. 20, au început să joace și pivotul Cavlovic). Min. 20, 12-12. Amra Pandzic închide poarta, Tănăsie, Vujovic și Popa sunt cele mai eficiente jucătoare ale reprizei care se încheie la scorul 19-15.

 

După primele 10 minute ale celei de-a doua reprize, bistrițencele s-au apropiat la un singur gol de Minaur (21-20), iar la jumătatea reprizei tabela indica 22-21 (min. 45), iar în ultimele 10 minute s-a intrat de la scorul 26-25. Minaur începe să joace și extrema dreaptă (Ujkic are deja 2 goluri din 2 șuturi). Băimărencele au o nouă răbufnire de orgoliu profesional și duc diferența la 3 goluri prin Popescu (excelentă combinație – min. 53, 28-25), antrenorul Horațiu Pașca (Gloria) cere time-out. Ultimele 5 minute: 29-26 (Vujovic ratează 7 metri, dar în mod normal o echipă experimentată nu poate pierde în 5 minute un avantaj de 3 goluri). Muntenegreanca Ujkic joc aprope perfect pe extrema dreaptă.

 

Laslo marchează de pe centru, de la linia de 9 metri, greșim pasa pe extremă la Tănăsie, dar greșesc și bistrițencele și Minaur are 7 metri cu 2 minute înaintea finalului. Marchează Cazanga și e 31-28. Reduce Laslo din 7 metri: 31-29 și mai sunt 80 de secunde joc. Antrenorul Raul Fotonea (Minaur) cere time-out. Marchează Căprar de pe extrema dreaptă și cu 50 de secunde înaintea finalului Minaur are doar un gol avantaj (31-30) și este în atac, pierdem atacul cu 16 secunde înaintea finalului. Fotonea cere din nou time-out. Ujkic se sacrifică, fault și eliminare, Bistrița are lovitură liberă de la 9 metri. Trage Bazaliu în zid și partida se încheie: 31-30 pentru Minaur.

 

Pentru Minaur au înscris: Cazanga (6 goluri), Tănăsie și Vujovic (câte 5 goluri), Popa (4 goluri), Popescu și Ujkic (câte 3 goluri), Borș (2 goluri), Tudor, Kerekes și Cavlovic (câte 1 gol). Portarul Panzic, 7 parade salvatoare. De la oaspete s-au remarcat Laslo (11 goluri), Posavec (5 goluri) și Căprar (4 goluri).

 

În urma victoriei, Minaur rămâne pe locul 7 în clasament (indiferent de restul rezultatelor – partida de la Baia Mare s-a disputat în prologul etapei). În etapa următoare, a 18-a, programată în 18 martie 2023, băimărencele joacă în deplasare, cu Dunărea Brăila (echipă clasată pe locul 6 înaintea acestei etape).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here