TENSIUNEA UNUI EGAL – Semieșec al Minaurului, care pierde 2 puncte în ultima secundă a meciului de la Bacău

0
259

HANDBAL MASCULIN – LIGA I. Sâmbătă, 11 noiembrie 2023, în Sala Sporturilor „Narcisa Lecușanu” din Bacău, în meci contând pentru etapa a 10-a a Ligii I la handbal masculin, CSM Bacău a încheiat la egalitate, 27-27 (12-14), cu CS Minaur Baia Mare. Partida, arbitrată de cuplul Ionuț Cazan & Gesur Suliman, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 9 (Bacău) și 3 (Baia Mare) și a pornit cu oaspeții din postura de favoriți cerți.

 

Și datorită valorii loturilor și a tradiției (victorii ale Minaurului în ultimele 4 confruntări directe) și chiar a clasamentului (locul 9 vs. locul 3) și a parcursului din actuala ediție a ligii (băcăuanii au câștigat un singur meci din ultimele 5), calculul hârtiei dădea învingătoare echipa oaspete, care chiar a intrat la vestiare după primele 30 de minute cu un avantaj, e drept, de doar două goluri: 12-14.

 

În repriza a doua, elevii lui Alexandru Sabou își dublează avantajul de pauză în doar 10 minute (17-21, min. 40), păstrându-l până în ultimul sfert (20-24, min. 45), apoi, oaspeții recuperează pas cu pas diferența, dar totuși Minaur păstrează un avantaj de 3 goluri (23-26) cu care se intră în ultimele 5 minute. Când mai erau 30 de secunde joc, gazdele reușesc prin iranianul Esteki golul egalării: 26-26. Minaur își trezește orgoliul și Da Silva Mollino readuce echipa oaspete în avantaj, 26-27, când mai erau doar 9 secunde de joc. Aproape imposibil de schimbat ceva, ținând cont de experiența jucătorilor de la Minaur. Totuși, imposibilul devine posibil, băcăuanii egalând de pe extrema dreaptă prin același exasperant Esteki.

 

Deși se întoarce neînvinsă de la Bacău, Minaur a pierdut 2 puncte în confruntarea pentru locul 2 pe care o duce și în acest sezon cu Constanța (locul 1, așa cum știu cunoscătorii handbalului, este proprietatea clubului Dinamo de mai mulți ani).

 

De la Minaur au marcat: Kotrc și Cumpănici (câte 7 goluri), Da Silva Mollino (4 goluri), Cip și Nagy (câte 3 goluri), Botea (2 goluri), Fotache (1 gol). Portarul Terekhov, 8 parade salvatoare. De la băcăuani s-au remarcat portarul Stănescu (12 parade salvatoare), Esteki (12 goluri) și Dobrincu (4 goluri).

 

În urma acestui rezultat, Minaur rămâne pe locul 3 în clasamentul Ligii naționale, dar are 2 puncte în spatele Constanței (23 vs. 25). În etapa următoare, Minaur joacă la Baia Mare cu CS Universitatea Cluj (meci programat în 19 noiembrie), o partidă de 3 puncte.

 

* Foto generică: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here