AU CÂȘTIGAT, MERITAT – Echipa feminină Minaur câștigă la Baia Mare un meci echilibrat cu CSM Târgu Jiu și urcă pe locul 8

0
293

HANDBAL FEMININ – LIGA I. Sâmbătă, 11 noiembrie 2023, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 10-a a Ligii I la handbal feminin, CS Minaur Baia Mare a câștigat, cu 27-25 (13-13), partida cu CSM Târgu Jiu. Meciul, arbitrat de cuplul Claudiu Murariu & Marius Tabacariu din Neamț, a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 10 (Baia Mare) și 11 (Târgu Jiu), pornind cu gazdele din postură de favorite.

 

Un meci extrem de echilibrat, în care în prima repriză echipele s-au anihiliat reciproc, băimărencele egalând în ultima secundă prin Vujovic și făcând ca sorta partidei să fie decisă exclusiv în repriza secundă, în care niciuna dintre echipe nu a reușit să se distanțeze la mai mult de două goluri până în min. 58, când golul lui Pavlovic aduce un +3 băimărencelor pentru prima dată în partidă.

 

Decisiv pentru Minaur a fost finalul, gazdele având puterea să revină de la 18-20 (min. 47) și să încheie în manieră de favorită a întrecerii, intrând în ultimul minut de joc, după golul lui Popescu, cu un confortabil și decisiv 27-23. Ultimele două goluri ale oaspetelor (Ciolan și Moldovan) nu au mai putut schimba soarta partidei, Minaur impunându-se meritat (și muncit) cu 27-25 (13-13), o contribuție importantă având portarul Amra Pandzic cu 11 parade salvatoare (procentaj de salvări de aproape 46%).

 

Pentru Minaur au marcat: Pavlovic și Lundback (câte 8 goluri), Tănăsie (4 goluri), Spugnini Santome (3 goluri), Vujovic, Ujkic, Ianasi și Popescu (câte 1 gol). De la oaspete s-au remarcat portarul Mihaylova Dzhukeva (13 parade salvatoare), Chiricuță și Găvrilă-Frățilescu (7 goluri).

 

În urma victoriei, Minaur urcă pe locul 8 cu 12 puncte (4 victorii și 6 înfrângeri) și în etapa viitoare, a 11-a, joacă în deplasare, în 16 noiembrie, cu SCM Gloria Buzău (locul 7).

 

  • Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here