PILOT COMPLET – Campionul național en-titre la super rally, pilotul francez Jérôme France, a câștigat Trofeul Gutâi 2022 la viteză în coastă

0
381
Jérôme France

MOTORSPORT – TROFEUL GUTÂI 2022. Duminică, 28 august 2022, campionul național en-titre de la super rally, pilotul francez Jérôme France (care a pilotat o Nova NP03), aflat la debutul în prima divizie de viteză în coastă, a câştigat în Maramureș Trofeul Gutâi, a patra etapă din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, cu timpul total de 5 min 56 sec 173/1000 (în cele două manşe). Pilotul francez a câștigat și titlul de King of the Hill (cel mai rapid timp al competiției, stabilit în prima manşă de concurs).

 

În Trofeul Gutâi, podiumul Open a fost completat de Emil Ghinea (care a pilotat o Norma M20F refăcută pe ultima sută de metri – erau șanse mici să mai concureze în acest sezon din cauza problemelor tehnice), la 04 sec 591/1000, și de Octavian Eugen Ciovică (care a pilotat o Radical SR8), la 05 sec 603/1000. Paradoxal, Ghinea, pilot originar din Mangalia care s-a clasat al doilea, a luat punctele destinate victoriei la Categoria II, deoarece France s-a înscris din postura de One Event și nu a punctat în niciun clasament.

 

La Categoria I, Costel Căşuneanu (Skoda Fabia R5), care a concurat cu mâna stângă în ghips, a câștigat, revenind pe locul 1 în clasamentul categoriei, cu 77 de puncte – este urmat de  Alexandru Piţigoi (Porsche 911 GT3 Cup), cu 76 de puncte, şi de Dudu Şenchea (Mitsubishi Evo 9), cu 48 de puncte).

 

La Categoria II (prototipuri şi monoposturi), braşoveanul Octavian Ciovică conduce detașat, cu 86 puncte, urmat de Emil Ghinea, cu 67,5 puncte, şi de Botond Szabo, cu 41,5 puncte.

 

Ultimele două etape ale primei divizii din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă sunt programate la Câmpulung Muscel (17-18 septembrie) şi Poiana Braşov (15-16 octombrie). Brașoveanul Ciovică devine campion național la viteză în coastă cu o victorie în ultimele două etape.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here