SÂMBĂTA VICTORIILOR – Minaur snopește cu 12-0 (!) o echipă neplătită, iar Șomcuta Mare dă al doilea semn de revenire, învingând pe teren propriu

0
601

FOTBAL – LIGA A III-A. Sâmbătă, 6 noiembrie 2021, în etapa a 11-a a Ligii a III-a la fotbal, echipele maramureșene din Seria a 10-a, Minaur Baia Mare și Progresul Șomcuta Mare, au repurtat două victorii, ambele scontate, dar îmbucurătoare pentru fani, pentru că în urma lor Minaur a redevenit lidera clasamentului (și datorită jocului rezultatelor), iar Progresul a legat a doua victorie consecutivă, și pare a scăpa de retrogradarea directă.

 

Minaur, 12 dintr-o lovitură

 

La Baza Sportivă din comuna bihoreană Sânmartin, CS Luceafărul Oradea, o echipă care etapa trecută nu s-a prezentat la meci în semn de protest pentru restanțele salariale, a întâlnit CS Minaur Baia Mare, echipă rănită în orgoliu după ce a pierdut șefia seriei în urma unei rușinoase înfrângeri pe teren propriu (1-5 cu Someșul Dej). Oricum ar fi privită, o dispută total dezechilibrată: locul 10 (ultimul) vs. locul 3.

 

Dezechilibrat a fost și raportul fotbalistic de pe teren. Antrenorul Ciprian Danciu a început în formula: Bailă – Lung, Oiță, Tand, Simion, Micaș, Donca, Văsălie, Chinde, Rus, Stanciu. În masacrul fotbalistic de la Sânmartin, tabela s-a modificat pentru prima dată în minutul 8, când Ciprian Stanciu a marcat simplu, cu latul, din careul lui Nergheș, portarul bihorean păstrat pe teren de antrenorul Mudura pe tot parcursul celor 90 de minute în pofida celor 12 (!) goluri primite. A fost primul gol pentru golgheterul lui Minaur, pentru că avea să înscrie… 5.

 

Meciul s-a disputat pe sistemul Victorie (jocul copilăriei din curtea școlii), adică la o singură poartă: a lui Nergheș. Stanciu a înscris din nou, în min. 25, cu capul, apoi după doar 3 minute a marcat și Chinde, din afara careului, aproape de vinclu și tot Chinde a stabilit scorul primei părți, în prelungirile reprizei: 0-4.

 

Pentru cei care se-ntrebau ce poate fi mai rău decât să primești 4 goluri într-o repriză pe teren propriu, Minaur a avut un răspuns pus în practică: să primești 8, adică de două ori mai multe. În partea a doua, Stanciu nu e amabil cu gazdele și marchează de la 25 de metri, în dreapta nefericitului Nergheș, apoi mai înscrie de încă două ori (în min 56 și 63) și duce scorul la 0-7, iar antrenorul Danciu înțelege în sfârșit că Stanciu nu are simțul umorului și-l scoate din teren, înlocuindu-l cu Ciocan, dar uită să-i amintească acestuia de amabilitatea de care trebuie să dea dovadă un oaspete și nou-intratul Ciocan marchează și el după doar 1 minut de joc, din centrul careului: 0-8.

 

Anntrenorul Mudura își caută prosopul, dar meciul nu e de box, așa că arbitrul Krisztina Szabo din Crișeni (jud. Sălaj) ar trebui să fie propusă pentru spor de fluierat, pentru că în ultimul sfert de oră băimărenii mai înscriu de 4 ori, trei goluri purtând semnătura lui Alin Văsălie (în min. 75, 86 și 90), iar unul a lui Arthur Teuț (min. 83): 0-12.

 

Luceafărul Oradea – Minaur Baia Mare: 0-12 (0-4), au marcat Ciprian Stanciu (min. 8, min. 25, min. 54, min. 56, min. 63), Viorel Chinde (min. 28, min. 46), Sergiu Ciocan (min. 65), Alin Văsălie (min. 74, min. 86, min. 90), Artur Teuț (min. 84).

 

Pentru Minaur Baia Mare, mai importantă decât victoria (previzibilă, obligatorie) este recâștigarea poziției de lider al seriei, e drept, beneficiind de jocul rezultatelor contracandidatelor. Apropo, echipa care a snopit-o pe Minaur etapa trecută, pe teren propriu, Someșul Dej, a scos un egal chinuit acasă (în minutele de prelungiri, printr-un autogol) cu Lotus Băile Felix. În fine, e bine când se termină cu bine…

 

În etapa următoare, în 13 noiembrie, Minaur joacă la Baia Mare cu conjudețeana Progresul Șomcuta Mare.

 

Progresul, victorie la Șomcuta Mare

 

Tot sâmbătă, 6 noiembrie 2021, la Baza Sportivă Progresul din Șomcuta Mare, s-a disputat partida CS Progresul Şomcuta Mare – CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei (locul 8 vs. locul 7), arbitrată de o brigadă timișoreană, condusă la centru de George Roman.

 

Maramureșenii, veniți după un tur dezamăgitor, dar un început de retur foarte bun, materializat printr-o victorie la SCM Zalău, au reușit să lege două victorii și să acumuleze puncte prețioase în îndeplinirea obiectivului (unicul rațional este menținerea în Liga a III-a, mai mult doar optimiștii incurabili speră). Veteranul Batin și-a făcut din nou datoria, deschizând scorul și ducându-și echipa în avantaj la vestiare, iar spre finalul celei de-a doua reprize Lihet a marcat pentru liniștirea fanilor. 2-0 pentru Progresul, care etapa următoare vine la Baia Mare, pentru meciul cu liderul seriei.

 

Progresul Şomcuta Mare – Sportul Şimleu Silvaniei: 2-0 (1-0), au marcat Paul Batin (min. 26), Denis Lihet (min. 82). În urma victoriei, Progresul are 12 puncte, rămâne pe locul 8 al seriei, dar scapă, cel puțin pe moment, de locurile direct retrogradabile.

 

* Foto mare: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here