AU PIERDUT – Explorări Baia Mare, înfrântă pentru a doua oară în 4 zile în minim de seturi de Rapid București

0
138

VOLEI MASCULIN – LIGA I. Sâmbătă, 11 noiembrie 2023, în Sala Polivalentă Rapid din București, în meci contând pentru etapa a 5-a a Ligii I (Divzia A1) de volei masculin, CS Rapid București a câștigat, cu 3-0 (25-21, 25-14, 25-16), partida cu CS Știința Explorări Baia Mare. Meciul, arbitrat de George Grădinaru din Galați (principal) și Alin Mateizer din Ploiești (secund), a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 6 (Rapid) și 9 (Explorări).

 

Explorări și Rapid erau la a doua întâlnire directă în doar 4 zile, după meciul retur din Cupa României, adjudecat la Baia Mare de rapidiști în minim de seturi. Și acum, în partida din Sala Rapid, elevii antrenorului Dragan Kobiljski au câștigat tot în 3 seturi, după o evoluție în care un oarecare echilibru s-a menținut doar în setul de debut, ultimele două fiind adjudecate de Rapid într-o manieră categorică, obținută în doar o oră și 15 minute de joc efectiv, fără nici cea mai mică emoție.

 

Practic, gazdele au fost superioare la toți parametri tehnici semnificativ, mai puțin la blocaje decisive. Iată cum stă situația (Rapid vs. Explorări): 40-32 atacuri decisive, 6-2 puncte din serviciu (ași), 3-4 blocaje decisive, 26-13 puncte din greșeala adversarului.

 

Pentru Explorări au punctat: Ramirez Pita (11 puncte), Cheagă și Da Silva Santos (câte 9 puncte), Bălăi (5 puncte), David (3 puncte). De la Rapid s-au remarcat Ghafour (16 puncte), Fromm (14 puncte), Mojarad și Marechal (câte 6 puncte).

 

În urma înfrângerii, Explorări a căzut pe locul 10 cu 3 puncte din 5 meciuri (1 victorie și 4 înfrângeri). În etapa următoare, a 6-a, Explorări joacă la Baia Mare cu Corona Brașov, revelația acestei ediții a Ligii naționale, clasată după disputarea ultimului meci cel mai probabil pe locul 2 (acum, înaintea disputării meciului campioanei Arcada Galați sunt pe locul 1).

 

* Foto: @Rapid București

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here