FINAL DE PREGĂTIRE CU VICTORIE – Minaur a încheiat meciurile de pregătire cu o victorie împotriva echipei poloneze Urbis Gniezno, la turneul de la Lublin, încheiat pe locul 2

0
177

TURNEU LUBLIN – HANDBAL FEMININ. Duminică, 20 august 2023, în Hala Globus din Lublin, în ultimul meci din Memorialul Edwarda Jankowskiego / Edward Jankowski (unul dintre marii antrenori polonezi, care a decedat în februarie 2023, la 72 de ani, fiind asociat cu MSK Lublin, la care a fost antrenor din 1996), turneu amical de handbal feminin organizat de clubul polonez MSK FunFloor Lublin (vicampioana Poloniei, țară unde titlul a fost câștigat pentru a doua oară consecutiv de Metraco Zagłębie Lubin, iar ediția actuală începe în septembrie), Minaur Baia Mare a câștigat, cu 33-25 (16-11), partida cu echipa poloneză MKS PR Urbis Gniezno (care a încheiat sezonul precedent intern pe locul 8).

 

În precedentele două partide, Minaur a pierdut categoric cu gazda turneului, MSK Lublin, cu 19-31 (9-16), și a câștigat cu echipa slovacă MŠK Iuventa Michalovce, cu 37-33 (19-14) – pe plan intern, adversara Minaurului a încheiat sezonul 2022-2023 pe locul 4.

 

Minaur a început jocul în apărare și, după inerentele momente de tatonare și ratările și erorile tehnice din debutul meciului (pasă în aut pe contraatac, minge scăpată de pivotul singur pe semicerc etc.), a reușit să deschidă scorul în min. 3, prin Tănăsie, găsită liberă pe semicerc în urma unui semi-contraatac. În min. 8, când Minaur conducea cu 4-0, polonezele reușesc să înscrie primul gol.

 

Băimărencele atacă cu Gomes inter stânga, Coman centru, Pavlovic inter dreapta și Tănăsie și Borș pe extreme și Țîrle pivot. Min. 13, Minaur conduce cu 7-2 (Tănăsie nu prea ratează de pe extremă, fiind principala marcatoare a echipei în prima jumătate a reprizei de debut). După primele 15 minute, 9-5 pentru Minaur (bună prestația lui Mihiș în poarta băimărencelor), iar în min. 20, după golul din 7 m al lui Pavlovic, diferența era de 5 goluri (12-7), care s-a menținut până la finalul reprizei: 16-11.

 

Și în repriza a doua, când au început mai mult să fie rulate loturile, diferența de 5 goluri s-a menținut (min. 50, 25-20), apoi băimărencele au mai apăsat o dată pedala de accelerație și s-au distanțat la 9 goluri (min. 55, 31-22), iar partida a luat sfârșit cu scorul 33-25.

 

Pentru Minaur au marcat Tănasie (6 goluri), Borș și Pavlovic (câte 5 goluri), Gomes da Costa și Vukajlovic (câte 4 goluri), Kerekes (3 goluri), Țîrle și Spugnini Santome (câte 2 goluri), Coman și Terciu (câte 1 gol). Portarii băimărencelor au cumulat 17 parade salvatoare (Mihiș – 12, Pandzic – 5). De la poloneze, cele mai prolifice marcatoare au fost Nurrska (8 goluri), Swierzewska, Zegowska și Szczepanik (câte 3 goluri).

 

În urma acestui rezultat, băimărencele au încheiat turneul pe locul 2 (turneul a fost câștigat de echipa-gazdă, MSK FunFloor Lublin, care s-a impus în toate cele trei partide). Minaur începe noua ediție de campionat la Baia Mare, cu Măgura Cisnădie (la 30 august).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here