FAPT – Administrația maramureșeană a introdus în licitație execuția Pasajului rutier suprateran Clubul Văcarilor (Baia Mare – Recea) la suma de 80 de milioane de lei

1
8002

INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ. Administrația județeană din Maramureș, controlată de Ionel Bogdan (PNL), a introdus în licitație execuția Pasajului rutier suprateran Clubul Văcarilor (Baia Mare – Recea) la suma de aproape 80 de milioane de lei (exact: 79.363.526 lei, sumă care include TVA). Obiectivul va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile (prin PNRR), bugetul de stat și bugetul județean.

 

Conform proiectului, pasajul suprateran amplasat la intersecția drumului național DN1C/E58 cu Varianta de ocolire Baia Mare, vizează facilitarea accesului pe DN1C între localitatea Recea și municipiul Baia Mare, la nivel, sub pasaj, urmând să se amenajeze un sens giratoriu care să asigure accesul pe toate rutele disponibile. La sensul giratoriu vor accede bretele ale DN1C pe lângă pasaj și Drumul Național Varianta de Ocolire Baia Mare (drumul european E58 și Strada Europa).

 

Pasajul facilitează legătura drumurilor locale din zonă cu viitoarea variantă de ocolire Baia Mare și cu viitorul drum expres Baia Mare – Satu Mare și va intersecta două drumuri de interes național (DN Varianta de ocolire Baia Mare – str. Europa; DN1C/E58).

 

Proiectul presupune realizarea unui pasaj pe grinzi prefabricate din beton, cu 4 deschideri 4×30 m, având lungimea suprastructurii de circa 121,75 m și lungimea totală de circa 428,65 m. Partea carosabilă va avea 4 benzi de circulație și câte un trotuar tehnologic pe fiecare parte. Gabaritul de liberă trecere pe sub pasaj va fi de minim 5,50 m.

 

Contractul, care va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, garanția de 20% – aceasta trebuie să fie între 5 ani și 7 ani -, experiența profesională a 3 experți-cheie de 22%, propunerea tehnică de 18%) și care va fi atribuit sub incidența clauzei suspensive cu o durată de aplicare de circa 6 luni (încheierea acestuia fiind condiționată de alocarea creditelor bugetare cu această destinație, deschiderea sesiunii de finanțare urmând să aibă loc curând), așteaptă ofertele constructorilor până la 26 septembrie 2023. Lucrarea trebuie finalizată într-un an (365 de zile).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here