SUPERCUPA ROMÂNIEI – Minaur Baia Mare a învins CSU din Suceava după prelungiri și s-a clasat pe locul 3 în Final Four

0
277

HANDBAL MASCULIN. Duminică, 20 august 2023, în Sala Dinamo din București, în meci contând pentru locul 3 al Final Four-ului Supercupei României la handbal masculin, Minaur Baia Mare a câștigat după prelungiri, cu 47-43 (20-21, 38-38, 43-39), partida cu CSU din Suceava. Meciul, arbitrat de cuplul Mihai Pîrvu (București) și Mihai Potîrniche (Buzău), care de luna trecută au obținut și ecusonul IHF (care le permite să arbitreze oriunde meciuri de orice nivel), nu era tocmai unul comod pentru vicecampioana Minaur, băimărenii având în suceveni unul dintre cei mai incomozi adversari din competițiile interne, care i-au învins în ultimele două meciuri directe oficiale (băimărenii au câștigat ultimul meci oficial cu sucevenii în urmă cu mai bine de un an, în 16 aprilie 2022, iar cele 3 victorii din ultimele 5 disputate în competiții oficiale au fost câștigate fiecare la diferență de doar un gol).

 

Ambele echipe, cu orgoliile rănite în urma înfrîngerilor din prima zi a Final Four (Minaur a pierdut cu CSM Constanța cu 27-24, iar Suceava a fost înfrântă de Dinamo cu 41-33), vizau o victorie aducătoare a locului 3 și un bonus de optimism înaintea debutului Ligii Naționale. Prima repriză, începută cu băimărenii la conducere și sfârșită cu sucevenii desprinși la 3 goluri și cu Minaur în goană după anihiliarea avantajului, s-a încheiat cu multe goluri și cu o intrare la vestiare a sucevenilor, care vroiau să răzbune înfrângerea categorică (39-29) din Memorialul Mironiuc, cu avantaj minim: 21-20.

 

Deși Suceava ajunsese și la o diferență de 5 goluri, în pofida prestației execelente din nou a portarului ucrainean Terekhov, până la jumătatea reprizei a doua, a refăcut avantajul de 3 goluri (min. 45, 33-30), iar Minaur a fost nevoită să reia goana pentru egalare și o reușește în min. 54: 34-34 (după o perioadă cu greșeli tehnice greu de imaginat), gol Fotache, pe contraatac. Rezultatul de egalitate s-a păstrat până la final (când ambele echipe au trecut pe lângă șansa de a obține victorie): 38-38.

 

Au urmat două reprize de câte 5 minute de prelungiri. După prima, băimărenii, mai experimentați, aveau 4 goluri avantaj (43-39), primind un singur gol și luând o opțiune serioasă pentru câștigarea medaliilor de bronz ale Supercupei României. Diferența de 4 goluri s-a menținut și în repriza a doua a prelungirilor, Minaur impunându-se cu 47-43 la capătul a 70 de minute de joc, un joc cu 90 de goluri. Supercupa României a fost câștigată de campioana Dinamo București, care a câștigat la limită, 26-25 (12-9), finala cu câștigătoarea Cupei, CSM Constanța.

 

* Foto: @CSU Suceava, CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here