PROLOGUL UNUI MECI CAPITAL – Un meci cât un titlu de vicecampioană: Minaur Baia Mare merge la București pentru meciul cu Steaua

0
498

LIGA I HANDBAL MASCULIN. Miercuri, 19 aprilie 2023, de la ora 15.45, în Sala Apollo din București, în meci contând pentru etapa a 25-a (penultima) a Ligii I de handbal masculin, Steaua București întâlnește Minaur Baia Mare, partidă care în varianta unei victorii a oaspeților poate să îi propulseze pe elevii lui Alexandru Sabou în postură de vicecampioni naționali pentru al doilea an consecutiv. Meciul este transmis live de postul de televiziune ProArena și este arbitrat de culpul nemțean Ionuț Ifrim & Ovidiu Ilisei.

 

Cele două echipe (Minaur loc 2 și Steaua loc 4) au un parcurs foarte bun, băimărenii câștigând toate ultimele 5 partide disputate, iar bucureștii având un singur eșec (în 5 aprilie 2023, în Cupa României, tot acasă, cu contracandidata lui Minaur la titlul de vicecampioană, CSM Constanța: 27-28). În ultimele 5 partide directe, steliștii s-au impus în 3, iar băimărenii într-una singură (29-27), însă cea mai importantă, cea din sezonul trecut (18 mai 2022), de la București, când Minaur a devansat-o pe Steaua și a devenit vicecampioană – o partidă s-a încheiat la egalitate (în noiembrie 2020, la București, 25-25). În meciul tur, în noiembrie 2022, la Baia Mare, Steaua a câștigat cu 28-29 (14-14).

 

Analiza ultimelor 5 confruntări directe prognozează un meci echilibrat, cu goluri puține (în ultimele meciuri directe s-au înregistrat diferențe între 1 și 4 goluri – cu excepția din 2021, când Steaua s-a impus la 7 goluri la Baia Mare – și s-au marcat între 50 și 57 de goluri, nicio echipă neajungând la 30 de goluri marcate/meci).

 

Steaua, indiferent de jocul rezultatelor din ultimele două etape, nu poate încheia campionatul mai sus de locul 4, însă poate termina mai jos de acesta. La fel, Minaur nu poate termina ediția decât pe podium (locul 2 sau 3), însă o victorie cu Steaua este similară cu titlul de vicecampioană, în ultima etapă Minaur jucând la Baia Mare cu CSM Oradea, echipă retrogradată, clasată pe penultimul loc. Constănțenii, aflați la un singur punct în urma lui Minaur, mai au de disputat două partide facile: în deplasare cu Poli Timișoara (anteneultimul loc) și acasă cu CSM Odorheiu Secuiesc (ultimul loc, echipă retrogradată).

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here