FAPT – Alexandru Tepei, patronul firmei de protecție și pază Quick Protect, trimis în judecată pentru atragerea răspunderii: firma este în faliment

0
3384

FALIMENT. Quick Protect SRL din Baia Mare, firmă fondată în 2013 și care în urmă cu 5 ani avea peste 160 de angajați (105 angajați în 2019, la ultima raportare oficială), și-a cerut insolvența în noiembrie 2017 și a intrat din martie 2021 în procedură de faliment, prin decizia Completului specializat Falimente din cadrul Tribunalului Maramureș.

 

Creditorii firmei, acum controlate de Alexandru Tepei (martor în unul dintre procesele de luare de mită în care a fost inculpat primarul Cătălin Cherecheș și fiul unuia dintre directorii executivi din Primăria Baia Mare), sunt salariații, statul (prin ANAF), instituții de creditare financiară (Banca Transilvania, IFN-ul Rocredit), o firmă de leasing auto (Mercedez Benz Service Leasing), o asociație și trei persoane fizice (printre care și patronul firmei).

 

Firma avea contracte de pază cu mai multe instituții publice din subordinea Consiliului Județean (Spitalul Județean etc.) și a Primăriei Baia Mare (unde era director executiv tatăl patronului) – spitale, unități de învățământ, Teatrul Municipal, Serviciul de Asistență Socială etc. În 2019, firma avea o cifră de afaceri de 3,7 milioane de lei și a raportat o pierdere de aproape 2,8 milioane de lei.

 

În afara anunțului oficial că firma este în procedură de faliment (dispariție din peisajul economic al județului), cu titlul de noutate scrierea vă comunică faptul că lichidatorul judiciar (Claudia Maria Pop) a înregistrat, în 20 mai 2021, la Secția de contencios administrativ şi fiscal o solicitare ce vizează angajarea răspunderii administratorului (Alexandru Tepei).

 

Pentru cei mai puțin familiarizați cu termenii juridici, o explicație: se cere judecătorului sindic ca datoriile firmei (totale sau parțiale) să fie plătite de patron, pe considerent că lichidatorul judiciar consideră că respectivele datorii care au dus la falimentul firmei au fost create de acesta, din cauza proastei administrări (de exemplu prin folosirea bunurilor sau creditelor firmei în folos personal).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here