LIGA NAȚIONALĂ – Campioana Știința, fără 6 jucători selecționați în națională, câștigă categoric la Baia Mare meciul cu Politehnica Iași

3
857

RUGBY. Sâmbătă, 19 august 2023, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a II-a a fazei a II-a a grupelor Ligii Naționale de rugby, campioana Știința Baia Mare a câștigat categoric, cu 68-3 (40-0), partida cu CS Politehnica Iași. Meciul, arbitrat la centru de Andrei Ballok din Cluj Napoca, a fost unul la discreția echipei băimărene, deși din lotul acesteia lipseau cei 6 jucători selecționați la națională în vederea participării la Cupa Mondială (și aceștia au jucat sâmbătă, fiind învinși în ultimul meci test de Italia cu 57-7, la San Benedetto del Tronto), și încă 2 titulari accidentați (Jacob Immelman și Nugzar Gelashvili).

 

Știința Baia Mare a început în formula: Kefentse Mahlo, Alexandru Harasim, Mihai Lămboiu, Sione Fakaosilea, Darin Onț, Nikau Mc Gregor, Alexandru Țiglă, James Scott, Tristan Trollip (debutant la Știința), Revazi Dugladze, Mate Dardzulidze, Marius Dănilă, Mihai Dico, Alexandru Alexe (cpt.), Beka Bitsadze – pe lângă talonerul sud-african Trollip, au mai jucat pentru prima oară la Știința Baia Mare și tinerii Robert Hîncu (pilier) și Andrei Schutz (închizător, are doar 18 ani), intrați de pe banca de rezerve.

 

În prima etapă a fazei a II-a a grupelor Ligii Naționale, ieșenii au câștigat acasă, cu 40-14, cu CSM Galați, însă acum n-au avut nicio șansă.

 

O partidă fără istoric, cu o diferență uriașă de valoare între cele două loturi, în care elevii lui Paul Rusu (devenit principal în lipsa lui Eugen Apjok, aflat la acțiunea naționalei, în Italia) au reușit să se impună fără nicio emoție, intrând la pauză cu un scor de 40-0, după ce au marcat în prima repriză 6 eseuri (5 dintre acestea au fost transformate), îndeplinind încă după primele 40 de minute și obiectivul câștigării punctului bonus ofensiv.

 

Până la final, Știința a câștigat cu 68-3, după ce au oprit motoarele în repriza secundă, statistica finală a meciului fiind elocventă:  Știința – 10 eseuri (din care 9 au fost transformate de Alexandru Harasim, 23 de ani, transferat de băimăreni în urmă cu un an de la U.Cluj – este un jucător originar din Pașcani, format la CSȘ 2 Baia Mare de antrenorii Răzvan Popovici și Mircea Taloș) vs. Iași – o lovitură de pedeapsă. Internaționalul Alexandru Țiglă (Știința), mijlocașul la grămadă al campionei, care a marcat două eseuri, a fost declarat MVP.

 

Pentru Știința Baia Mare au punctat Mihai Lămboiu (3 eseuri), Alexandru Țiglă (2 eseuri), Kefentse Mahlo, Darin Onț, Sikuea Taliauli, Sione Fakaosilea (câte 1 eseu), Alexandru Harasim (1 eseu și 9 transformări). Pentru ieșeni punctele au fost marcate de Sergiu Michiduță (1 lovitură de pedeapsă).

 

* Foto: @FRR

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Echipa de rugby și cea de handbal masculin, singurele serioase din județ. Poate și cea de volei masculin, dacă ar avea susținere financiară de nivelul echipelor de top. Restul, doru-lelii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here