ÎNCEPUT BUN, FINAL SLAB – Minaur a pierdut semifinala Supercupei României la handbal masculin, după o repriză a doua deplorabilă

0
331

SUPERCUPA ROMÂNIEI 2023. Sâmbătă, 19 august 2023, în Sala Dinamo din București, în meci contând ca semifinală a Supercupei României, Minaur Baia Mare a pierdut, cu 24-27 (17-11), partida cu CSM Constanța. În urma rezultatului, constănțenii s-au calificat în finala pentru trofeu, pe care o vor disputa împotriva echipei organizatoare a Final Four, campioana României, Dinamo București.

 

Meciul, arbitrat de cuplul Adrian Manafu din București & Dan Pavel din Buzău, a început în nota de dominare a deținătorilor Cupei României, însă după începutul ezitant, băimărenii își intră în ritm și domină întreaga repriză, mergând la vestiare cu un avantaj în aparență confortabil: 17-11. Din nefericire pentru vicecampioni, repriza a doua a fost una diametral opusă, constănțenii marcând de 16 ori (în pofida paradelor lui Terekhov – 11 intervenții salvatoare), iar băimărenii de doar 7 ori.

 

Ca și în finala reeditată a Cupei României, CSM Constanța a câștigat și își va disputa duminică trofeul cu campioana Dinamo, Minaur Baia Mare urmând să activeze în meciul pentru locurile 3-4 cu CSU Suceava, învinsă de Dinamo cu 41-33 (20-19).

 

Pentru Minaur au marcat Botea (7 goluri), Kotrc (4 goluri), Ivanovic (3 goluri), Kozakevych, Cumpănici, Vujic și Da Silva Mollino (câte 2 goluri), Nagy și Sabou (câte 1 gol). Cei mai prolifici de la constănțeni au fost interul dreapta bielorus Aliokin  (9 goluri) – declarat MVP-ul partidei -, Ravnic  (4 goluri) și Nistor (3 goluri).

 

* Foto: @CSM Constanța

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here