S-AU CALIFICAT – Minaur Baia Mare învinge CSM Olimpia la Satu Mare și se califică în turul III al Cupei României

0
743

FOTBAL – CUPA ROMÂNIEI. Miercuri, 9 august 2023, pe Stadionul  Olimpia „Daniel Prodan” din Satu Mare, în meci contând pentru turul II al Cupei României la fotbal, CSM Olimpia Baia Mare a pierdut, cu 2-3 (0-1), partida cu Minaur Baia Mare, băimărenii calificându-se în turul următor. Cele două echipe, viitoare colege în Seria a 10-a a Ligii a III-a, s-au întâlnit în meci eliminatoriu în ediția 2023-2024 a Cupei României, într-un meci arbitrat la centru de Dragoș Nicolae Lunca din Cluj-Napoca.

 

Gazdele s-au calificat în turul II, după ce au dispus de CSM Sighetu Marmației (cu 1-0), iar oaspeții au venit din postura echipei calificate direct în turul II. Antrenorul Ciprian Danciu (Minaur Baia Mare) a început partida cu următorul 11: Băilă – Achim, Raul Gherman, Stoian, Cîmpan – Matei, David (cpt.), Potcoavă – Darius Gherman, Ilieș, Lemac.

 

Două echipe foarte tinere, adversare tradiționale în Cupa României, unde în ultimii 3 ani Minaur a avut de fiecare dată câștig de cauză (în 2021, Minaur a învins CSM Satu Mare cu 0-1, în 2022 s-a calificat cu 1-2, iar în 2023, și-au depășit adversara cu 2-3).

 

Băimărenii au dominat partida mai clar decât o arată scorul, sătmărenii reușind să limiteze proporțiile scorului datorită prestației bune a portarului Denis Moldovan. Atacantul Darius Gherman (19 ani, readus în această vară după un sezon la CSM Sighetu Marmației) a deschis scorul pentru Minaur în min. 23, cu un șut din colțul careului de 6 metri, imparabil, acesta fiind unicul gol al reprizei.

 

Gazdele au egalat foarte repede după reluare, în min. 47, prin atacantul băimărean Adrian Cristian Șter (fost la Minaur în 2019-2020 și transferat la CSM Satu Mare în această vară, de la SCM Zalău), aprinzând speranțele pentru suporterii sătmăreni, însă băimărenii au replicat la fel de repede, Raul Gherman (20 de ani, produs al lui Minaur și readus în această vară după un sezon la CSM Sighetu Marmației), iar la finalul primelor 20 de minute ale celei de-a doua reprize s-au distanțat prin golul fundașului stânga Alexandru Stoian (19 ani, adus în vară de la echipa de tineret a CFR Cluj), care a înscris la vinclu, din careul mare.

 

Sătmărenii au redus handicapul de pe tabela de marcaj în minutele de prelungiri, prin Veress (23 de ani, originar din Sfântu Gheorghe, fost și la Sepsi OSK în Liga a II-a și adus în această vară de la ASA Târgu Mureș, echipă de Liga a III-a), jucător introdus pe teren în min. 83, însă soarta partidei era deja scrisă. Minaur Baia Mare s-a calificat în turul următor.

 

CSM Olimpia Satu Mare – Minaur Baia Mare: 2-3 (0-1), au marcat Adrian Șter (min. 47), Veress Zsombor (min. 90+1) / Darius Gherman (min. 23), Raul Gherman (min. 53), Alexandru Stoian (min. 65).

 

Turul III al Cupei României, în care intră și restul echipelor care în acest sezon joacă în Liga a II-a, va avea loc miercurea viitoare, în 16 august 2023.

 

* Foto: @gazetanord-vest.ro

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here