VICTORIE PENTRU CUPA EUROPEANĂ – Minaur învinge Alingsås cu 6 goluri diferență, iar peste 7 zile încearcă în Suedia calificarea în finala European Cup

0
394

SEMIFINALA EHF EUROPEAN CUP. Sâmbătă, 23 aprilie 2022, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci tur al semifinalei EHF European Cup (a treia competiție valorică intercluburi de pe continent), Minaur Baia Mare a câștigat, cu 34-28 (19-12), partida cu echipa suedeză Alingsås HK.

 

Meciul, arbitrat de o brigadă din Azerbaidjan formată din Emil Aghakishi & Ernest Aghakishi, a fost echilibrat doar până în min. 12 (7-7), după care Minaur, cu o a doua jumătate de primă repriză strălucitoare, cu un Csepreghi ca-n zilele sale de maxim randament, cu Vujovic, Kotrc și Vujovic în postură de principali marcatori, s-a desprins la 7 goluri diferență (19-12).

 

În cea de-a doua repriză, Vujic duce Minaurul la 8 goluri diferență și deja pare că nimic nu se mai poate schimba, însă oaspeții reușesc să mențină avantajul stabilit în prima repriză de gazde, chiar îl reduc, prin prestațiile lui Blomgren, Thor și, mai ales, Torbjörnsson. Băimărenii au avut o eficiență a atacului de 67%, față de 61% oaspeții.

 

Meciul se-ncheie cu 6 goluri în favoarea echipei băimărene, care are prima șansă pentru calificarea în finala europeană. Pentru Minaur au înscris: Csepreghi și Vujovic (câte 9 goluri – cei doi au înscris mai mult de jumătate din golurile echipei Minaur), Kotrc (6 goluri), Căbuț și Vujic (câte 3 goluri), Da Silva Mollino (2 goluri), Teca și Cip (câte 1 gol). De la Alingsås s-au remarcat Thor (6 goluri), Pedersen (5 goluri), Torbjörnsson și Blomgren (câte 4 goluri).

 

Returul va avea loc peste o săptămână, în 30 aprilie 2022, de la ora 18.00 (ora României), la Alingsås.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here