ANTICIPARE CORECTĂ – 2mnews a anunțat cu 3 luni înainte cine va câștiga licitația de 1,8 milioane de lei pentru suplimentarea proiectului de modernizare a sistemului de iluminat public din Baia Mare

4
8107
Ilie Ureche, Cătălin Cherecheș, Cristinel Sandu

INFRASTRUCTURĂ – ILUMINAT PUBLIC. Primăria Baia Mare, controlată de edilul Cătălin Cherecheș (PSD), livrează încă 1,8 milioane de lei (exact: 1.832.600 lei – toate sumele din articol includ TVA) pentru finalizarea proiectului investițional care vizează implementarea sistemului de telegestiune și modernizarea sistemului de iluminat public în municipiu, investiția ajungând astfel la peste 9,5 milioane de lei (exact: 9.553.619,04 lei).

 

Pentru această suplimentare s-a făcut o licitație, noul contract fiind semnat în 4 august 2023 cu asocierea Elbi Energy Project SRL (controlată de Cristinel Sandu) & Ilnic Electric SRL (controlată de Ilie Ureche) – detalii despre proprietarii firmelor câștigătoare, în linkul de mai jos.

 

Câștigătorul licitației a fost anunțat public de 2mnews cu 3 luni înainte, încă din 6 mai 2023, când suplimentarea financiară abia a fost introdusă în licitație (detalii AICI). Sigur, bugetarii de pe strada 1 Mai nr. 8A din Baia Mare pot să continue să se mintă că suntem inspirați, pentru a putea ancheta în continuare “marile” fapte de corupție din urbe comise de micii corupți, pentru că în “Orașul unde toți trăim împreună”, ca o mare și cinstită famiglie, nu există mari corupți și “O mână spală pe alta”.

 

Revenind la livrarea a încă 1,8 milioane de lei către asocierea “de casă” a Primăriei controlate de edilul Cherecheș, explicăm modul în care a fost argumentată această suplimentare. Inițial, la 29 octombrie 2021, Primăria Baia Mare a achiziționat de la asocierea Elbi & Ilnic instalarea 2.320 corpuri LED. Contractul trebuia finalizat până în iulie 2023 și la momentul contractării acesta era suprapus pe unele tronsoane cu alte două proiecte care ar fi trebuit finanțate în mare parte din bani europeni („Creșterea mobilității urbane durabile prin modernizarea și crearea benzilor dedicate transportului în comun în Municipiul Baia Mare” și „Creșterea mobilității urbane durabile prin modernizarea și crearea benzilor dedicate transportului în comun în Municipiul Baia Mare”).

 

La 1 august 2022, Primăria Baia Mare a decis că cele două proiecte nu puteau fi finalizate, așa că a cerut liderului de asociere (Elbi, firmă înființată cu doar 2 ani înaintea câștigării licitației pentru instalarea celor 2.320 de corpuri de iluminat tip LED) să revizuiască proiectului tehnic pentru a acoperi și tronsoanele de bulevarde care rămâneau descoperite în urma neimplementării celor două proiecte eșuate. Elbi a spus că trebuie montate încă 487 de corpuri de iluminat tip LED. În consecință, la începutul lunii mai 2023, cu o lună înainte ca Elbi & Ilnic să finalizeze contractul, a organizat o licitație pentru montarea celor 487 corpuri de iluminat cu tehnologie LED (353 de putere 10W-33W, 4 de putere 62W-75W, 130 de putere 81W-90W ).

 

Licitația a fost câștigată de aceeași asociere, rezultatul fiind anunțat de 2mnews cu 3 luni înainte. End of story. Totul e în regulă.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. DACA ar exista institutia cinstei si corectitudini aceasta ar putea constata ca preacinstitul si preacuratul puscarias „dotore cereches” a furat cu acte in regula cel putin de 3 ori bugetul orasului pe un an adica cat 3 ani de buget local. Avand in vedere ca institutia Curtea de conturi este aservita (sub papucul lui) iar pe strada 1Mai nr. 8A stau la SPA si relaxare prietenii lui cu ochelari de soare cu sticla de masca de sudor si dopuri de silicon in urechi si care nu au cuprinsa in licentele lor „sesizarea din oficiu” Cine sa il cerceteze sau sa il opreasca ????? Camarila ? Pupincuristi ? Obedienti ? Mama Omida ? Fini ? Ileana Cosanzeana ? Preafericitul fericitilor ? Baimarenii ????? CINE sa il opreasca ?? JUSTITIA ????? (HA! HA! HA! Ce gluma tare) Baimarenii nu vor sa il deranjeze le este jena, ei ADORA sa fie furati, sa vada luminite de Craciun, sa asculte concerte cu artisti neplatiti, sa savureze, Craica, Pirita, Combinatul si munti de gunoaie, sa vada cum se vopsesc trecerile de pietoni lunar, bancute si cosuri de gunoi noi in fiecare an, mizerie, darapanaturi, drumuri carpite la periferia orasului. ASTA isi doreste electoratul baimarea format din „SENIORI” romi si 1450 de bugetari ai primariei (cu cate 3 voturi fiecare) si sa nu uitam de dezvoltatorii de carton (donatorii si sponsorii de serviciu a lui cereches).

  2. Bine ma pipita dar zura care pot sa spun ca a dispărut cel puțin 10 to.de aur,5 to.de argint,3,4 to de cupru,nu sa pronunțat nimeni la acest jaf dat la florăria centrala și combinat,se știa de către autorități!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here