S-A REVIZUIT, DAR NU S-A SCHIMBAT – În Maramureș, alegeri ca-ntr-o Scrisoare pierdută, noii sunt tot vechii: cine face parte din conducerea PSD

7
5150

„ONORABILII”. Vineri, 26 ianuarie 2024 în Sala de conferințe a Hotelului Romanița din comuna Recea, Conferința Județeană de alegeri a PSD Maramureș a fost un remake contemporan de tip „O scrisoare pierdută” a nemuritorului domn Caragiale, în care mereu actualul emoționat și asudat Farfuridi mărturisea: „Din două una, dați-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, și anume în punctele… esențiale… Din această dilemă nu puteți ieși… Am zis!”. Așa și la PSD Maramureș, s-a ales noua conducere a filialei județene, care e tot vechea. Adică s-a revizuit, dar nu s-a schimbat nimic.

 

855 de social-democrați din Maramureș din cei 903 delegați au fost făcut act de prezență,  realegându-l în funcția de președinte al PSD Maramureș pe Gabriel Valer Zetea (era și dificil să fie altfel, fiind singurul candidat), iar în celelalte funcții de conducere pe cei din echipa acestuia: Gheorghe Șimon – prim-vicepreședinte, Lucian Morar – secretar executiv, Crina Chilat – trezorier (corpul de conducere este completat de nenumărați vicepreședinți și membri ai Biroului de Conducere, pentru a exista o butaforică reprezentativitate pentru fiecare zonă a județului – printre aceștia: Mircea Dolha, Cornelia Negruț, Cosmin Butuza, Teodor Ardelean, Andreas Friedl, Florian Sălăjeanu, Paula Pop, Nicolae Ioachim Făt, Sanda Săcui Roman, Dragoș Titea, Lucia Chermezan etc.).

 

La acest simulacru de alegeri (executat tipic, doar pentru a se trage bifa statutară), au asistat Marcel Ciolacu – președinte PSD, Paul Stănescu – secretarul general PSD, Vasile Dâncu – președintele Consiliului Național PSD, Mihai Tudose – coordonatorului campaniei europarlamentare a PSD, Radu Moldovan – vicepreședinte al PSD Regiunea de Nord-Vest, Bogdan-Ivan Gruia – ministrul Digitalizării, Lucian Romașcanu – purtător de cuvânt al PSD, Codruța Filip – președinte PSD Belgia. Cărora li s-a mulțumit. Și li s-a exprimat gratitudinea. Și li s-a dat o masă. Bună. Ospitalieri maramureșenii.

 

Zetea, reales la al 13-lea Congres, a zis că PSD este cel mai mare partid din județ și că are 45 de primari în funcție. Și că o să dovedească “acest lucru” (n-a zis care, ce-nțelege prin acest lucru) și în alegerile care urmează. Aplauze. A făcut ș-un protocol cu Mircea Ciocan de la CNSLR Frăția. Și Ciocan și Zetea și Ciolacu au încercat să acrediteze ideea că e normal să fie așa. Sindicaliști și politicieni împreună, mână-n mână. Nu-i. Dar ei sunt convinși că i-am crezut.

 

Bine, apoi Zetea a zis de bine (mereu zice de bine, în afară de atunci când vorbește de PNL, pentru că președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, l-a bătut în alegerile din 2020, când, tot ca și acum, Zetea acredita ideea că e intangibil și că are o cohortă de primari în spate). A zis că o să câștige alegerile. Toate (din 2024). În 2020 le-a pierdut pe toate. Dar să lăsăm trecutul. Ne concentrăm pe ce nu poate fi infirmat: viitorul.

 

Și a mai mulțumit Zetea echipei, spunându-le că ei sunt noua conducere pentru următorul mandat și dă-i cu sacrificiul (vorba lui Pristanda: „Nevasta zice, pardon: Dezbracă-te, Ghiță, și te culcă. Eu, nu; eu, la datorie”), dă-i cu alea… Dar s-a trezit Tudose (singurul pesedist cu simțul umorului), care le-a franjurat visul, zicându-le: „Cred că mai rău decât staţi acum, e greu de presupus. (..) Dacă primele alegeri, care sunt cele mai importante, nu câştigaţi, asta a fost tot viitorul noii echipe nou alese şi domnul preşedinte, vă promit eu că veţi avea mai mult timp să staţi cu copiii, să nu vă mai sacrificaţi”,

 

După pocinogul cu Tudose, Zetea a colectat selectiv franjurile visului de pe jos și a zis că a înțeles misiunea pe care o au, de a câştiga alegerile și că nu au un mandat pe 4 ani ci un mandat pentru alegerile din 2024, iar dacă „echipa pierde, echipa merge acasă”. Și-a asumat, este? Bărbătește. Bine, la fel a zis și în 2020, în fața armatei de primari PSD din Maramureș și după ce a pierdut a mers în Parlament. Probabil pentru că acolo percepea el ca fiind „acasă” pentru loseri.

 

„Din vorbă-n vorbă, Cațavencu zice: „Mă prinz cu d-voastră că o să voteze cu noi cine cu gândul nu gândiți, unul pe care contează bampirul”.

 

* Foto: @PSD Maramureș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

7 COMENTARII

  1. Eeheeheee! Și cum i-o mai plimbat zechea pe la mari și de succes fermieri, abatoriști, mezelari și vânzători de sandviciuri! S-o lăudat și el cu ce-o putut, da’ n-o avut atâta sânge-n instalație să le arate și gropa de gunoi a orașului. Parte din celebrul SMID, „dezvoltat” pe-o întindere de trei mandate, inclusiv de către onor zechea, chiar el! Aia nu, căăă, mă scuzaț, pute și domniile lor are obrazurile subțire! Ăla este adevăratul nivel al capacității administrative, a tuturor echipelor câștigătoare care s-au perindat în ultimii ani pe la conducerea orașului.

  2. Iarasi Titea Dragos !!!
    Nu ati invatat nimic, din pacate !
    Acest cetatean, *un Mitic de Bucuresti*, NU este un exemplu bun !
    Pacat !
    Mare pacat, avand in vedere cati oameni seriosi sunt in magnificul Maramures !

  3. BINE AR FI CA IN BAIA MARE SĂ MAI VINĂ LA CONDUCERE ȘI ALTE PARTIDE INAFARA DE PSD ,PNL ,DEOARECE NU AU FACUT MAI NIMIC ACESTE PARTIDE PENTRU BAIA MARE !!!

    • Păi până acum au fost doar 3: pentru scurt timp PUNR (Brânzei), PNL (Anghel) și PNL/UNPR/FDG/PNȚCD/PSD (Chercheș). Cam ce partid vreți să vină la conducere? Până acum s-a dovedit că nu partidul contează, ci omul, pentru că în Baia Mare oamenii aleși primari au dat chix fiind trimiși în închisoare, nu partidele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here