DECIZIE – Un drum forestier de 6 kilometri a fost cedat de stat unei comune din Maramureș și va fi transformat în drum comunal

0
11542

DRUM FORESTIER ÎN PROPRIETATE. Drumul auto forestier Rachițele II, care face legătura între comunele maramureșene Șișești și Cernești a fost cedat de stat (prin Romsilva) cu titlu gratuit comunei Șișești, pentru a fi modernizat ca drum comunal. Decizia, care nu este una extrem de simplă într-o țară sufocată de birocrație, a fost luată după ce a fost aprobată de 4 miniștri (al Mediului și Pădurilor, al Dezvoltării, al Finanțelor și al Justiției) și apoi de întreg Guvernul României, printr-o hotărâre luată la cea mai recentă ședință.

 

Drumul auto forestier are o lungime de 6,1 kilometri și o suprafață de 36.774 mp, era administrat de Ocolul Silvic Târgu Lăpuș, iar costurile de întreținere nu se mai justificau, se precizează în proiectul hotărârii, pentru că masa lemnoasă din bazinetul deservit reprezenta un volum nesemnificativ.

 

Comuna Șișești are obligația să nu treacă drumul forestier din domeniul public în domeniul privat  (pentru a nu putea fi înstrăinat în alte scopuri) și să îl transforme în drum comunal (localitatea încadrându-se în categoria beneficiarilor eligibili, care pot realiza investiții, accesând fonduri cuprinse în Planul Național Strategic 2021-2027, pentru modernizarea infrastructurii forestiere prin pietruirea şi asfaltarea actualelor drumuri forestiere, dar şi pentru amenajarea unora noi).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here