CONDUCERE MAGISTRAȚI – Concurs pentru funcția de președinte în trei judecătorii din județul Maramureș: Vișeu de Sus, Târgu Lăpuș și Dragomirești

0
631

CONCURS PREȘEDINTE DE INSTANȚĂ. Consiliul Superior al Magistraturii a declanșat un concurs pentru numirea președinților la mai multe instanțe din țară, trei dintre acestea fiind în Maramureș, respectiv judecătoriile din Vișeu de Sus, Târgu Lăpuș și Dragomirești. Toate cele trei judecătorii maramureșene sunt conduse, de mai mult timp, de interimari, delegațiile fiind prelungite periodic (din 6 în 6 luni).

 

Conform regulamentului, candidaturile se depun până în 7 iunie, la Institutul Național al Magistraturii. În 1 iulie se comunică lista candidaților care îndeplinesc condițiile de participare la concurs (calificativ forte bine la ultima evaluare, fără sancțiuni disciplinare în ultimii 3 ani, 2 ani vechime la instanța respectivă, îndeplinesc condiția de vechime). Începând din 10 iulie se susțin testele (psihologic – scris, psihologic – interviu, prezentarea proiectului de conducere, testul scris de management). În 10 august se comunică lista finală a câștigătorilor.

 

În acest moment, Judecătoria Vișeu de Sus (a cărei circumscripție cuprinde localitățile Vişeu de Sus, Vişeu de Mijloc, Vişeu de Jos, Crasna Vişeului, Valea Vişeului, Borşa, Baia Borşa, Bistra, Moisei, Leordina, Poienile de sub Munte, Petrova, Ruscova și Repedea) este condusă cu delegație (interimat) de judecătorul  Vasile Florin Fărâmă.

 

Judecătoria din Târgu Lăpus (a cărei circumscripție cuprinde localitățile Târgu Lăpuș, Poiana Botizii,Strâmbu-Băiuţ, Frâncenii Boiului, Prislop, Brebeni, Boiu Mare, Ciocotiş, Româneşti, Băiuţ, Fânaţe, Izvoarele, Măgureni, Trestia, Copalnic-Mănăştur, Berinţa, Cărpiniş, Copalnic, Coaş, Copalnic-Deal, Cerneşti, Cavnic, Curtuiuşu Mic, Făureşti, Lăschia, Preluca Nouă, Preluca Veche, Ruşor, Vad, Vălenii Lăpuşului, Baba) este condusă cu delegație (interimat) de judecătorul Daniel Mihai Tulici.

 

Judecătoria din Dragomirești (a cărei circumscripție cuprinde localitățile Dragomirești, Botiza, Năneşti, Bocicoel, Bogdan Vodă, Bârsana, Săcel, Şieu, Ieud, Poienile Izei, Sâlţa, Săliştea de Sus, Glod, Rozavlea, Slătioara, Strâmtura) este condusă cu delegație (interimat) de judecătorul Ligia Coman.

 

Judecătorii care câștigă concursul de numire în funcția de președinte de instanță sunt numiți pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea de reînvestire o singură dată pe încă 3 ani. De asemenea, a fost scos la concurs postul de vicepreședinte al Judecătoriei Baia Mare (instanță condusă de judecător Iacob Cătălin Marcu), acum ocupat cu delegare de judecător Alina Dana Nechita.

 

* Foto: @Judecătoria Vișeu de Sus

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here