CONDUCERE – Dragoș Tomoiagă a preluat de la Petru Bledea comanda Poliției de Frontieră Maramureș

0
6384
Dragoș Tomoiagă și Petru Bledea

POLIȚIA DE FRONTIERĂ MARAMUREȘ. Comisar de poliție Dragoș Tomoiagă (33 de ani) este noul șef al Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Maramureș, funcție vacantată în 9 iunie 2022, în urma numirii fostului șef, comisar-șef de poliție Petru Bledea, în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne. Bledea a condus STPF Maramureș din 2017, înainte de preluarea funcției fiind timp de 7 ani (din 2010) șeful Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Maramației.

 

Tomoiagă a lucrat din 2010, de la absolvirea Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”, la Sectorul Poliției de Frontieră (SPF) Vișeu de Sus, structură pe care a condus-o în perioada 2019-2021. În vara anului 2020, mașina sa personală a fost incendiată, suspecţi fiind niște contrabandişti de ţigări, eliberați din închisoare unde au ajuns după ce au fost prinși de Tomoiagă. La acel moment, șeful polițiștilor de frontieră din Vișeu a fost pus sub protecție.

 

Ulterior, în 2021, el a câștigat concursul pentru funcție de șef al Biroului Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere din cadrul STPF Maramureș. La 20 iunie 2022, Tomoiagă a fost împuternicit (un  soi de numire interimară în limbaj civil, până la desfășurarea concursului) la comanda STPF Maramureș.

 

STPF Maramureș este unul din cele trei servicii teritoriale (împreună cu cele din Satu Mare și Suceava) din subordinea Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației (instituție condusă de comisar șef Florin Coman, adjuncți fiind comisar șef Pavel Ioan Nemeș și comisar șef Ioan Oniga).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here