INVESTIȚIE – Vladimir Petruț, primar Cavnic: În martie semnăm inițiem faza a II-a a extinderii rețelelor de apă-canal, astfel că toți locuitorii orașului vor fi conectați la aceste utilități

0
8

CAVNIC – UTILITĂȚI. Primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț, a precizat că proiectul de extindere a rețelelor de apă și canalizare menajeră din urbe intră în faza a II-a de execuție, obiectivul final fiind ca toți locuitorii orașului să fie conectați la aceste utilități.

 

Noi, administrația locală, am parcurs deja prima etapă a extinderii sistemului de furnizare a apei potabile și a celui de canalizare menajeră, în urma căreia circa 70% din oraș a fost conectat la aceste utilități.
Respectivele lucrări sunt deja receptionate, iar în primăvară vom semna contractul de execuție al etapei a II-a, care include o finanțare nerambursabilă de 6,2 milioane de euro pe care am obținut-o prin Programul Anghel Saligny. Această etapă vizează conectarea la apă și canalizare a tuturor locațiilor (locuințe, unități de cazare, sedii economice etc.) începând din cartierul Șuior, inclusiv în domeniul schiabil.
Cel mai probabil în luna martie 2024 vom semna contractul de proiectare și execuție, iar la finalizarea acestei etape nu va mai exista în orașul Cavnic niciun cetățean care să nu beneficieze de apă și canalizare, utilități absolut esențiale pentru o calitate a vieții normale, a explicat primarul Vladimir Petruț.

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here