FAPT – Oferta pentru reparația capitală a sediului Parchetului Sighetu Marmației a crescut cu 33%, după eșecul precedentei licitații

0
239

INVESTIȚIE. După ce în octombrie 2021 Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș a introdus în licitație publică lucrările de reparații capitale a sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației (situat pe strada Corneliu Coposu nr. 2, într-o clădire clasată ca monument istoric de categoria A – importanță națională), însă prețul oferit nu a fost atractiv pentru constructori, acum lucrarea a fost reintrodusă în licitație, însă la un preț semnificativ majorat.

 

Respectiv, dacă în urmă cu 4 luni contractul de execuție a lucrărilor era estimat la 1.094.549,75 lei + TVA, acum oferta a fost majorată cu peste o treime (33,28%) față estimarea inițială, respectiv 1.458.860,21 lei + TVA (adică 1,73 milioane de lei).

 

Conform proiectului, sunt prevăzute reparații și consolidarea șarpantei din lemn, precum și refacerea finisajelor interioare și exterioare (reparații fațade, acoperișuri, tencuieli, înlocuirea pardoselii, ferestrelor și ușilor, relocarea camerei care adăpostește serverele, refacerea/modernizarea instalațiilor de curenți slabi, electrice, sanitare și termice).

 

Ofertele sunt așteptate până în 28 martie 2021, iar contractul, care are o durată de 18 luni, va fi atribuit pe criteriul “Prețul cel mai scăzut”.  Conform calendarului anunțat, dacă nu există nicio problemă (adică există oferte conforme și nu sunt contestații), câștigătorul ar putea fi desemnat în iunie 2022, lucrările ar putea începe în iulie 2022 și ar fi finalizate/recepționate în ianuarie 2024.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here