REZULTAT TRAGERE LA SORȚI – Minaur Baia Mare și-a aflat adversarul din EHF European Cup 2023: are șansa să joace ambele meciuri la Baia Mare

0
908

EHF EUROPEAN CUP 2023. Marți, 18 iulie 2023, la Viena (Austria), a avut loc tragerea la sorți a EHF European Cup la handbal masculin – aceasta este a treia competiție valorică (după EHF Champions League și EHF European League). La ediția din acest an sunt înscrise 76 de echipe, România fiind prezentă cu două echipe, Minaur Baia Mare (locul 2 în ediția trecută a Ligii naționale) şi Steaua Bucureşti (loc 3), ambele urmând să ia startul în turul 2 preliminar (24 de echipe intră în turul 1 preliminar, iar 52 de echipe intră în turul 2).

 

În urma tragerii la sorți, Minaur Baia Mare va întâlni echipa Odessa din Ucraina, primul meci urmând să se dispute la Baia Mare, în 14-15 octombrie (turul), iar al doilea meci (returul), după o săptămână, în 21-22 octombrie (datele exacte de disputare vor fi stabilite de cele două cluburi de comun acord).

 

În sezonul precedent al European Cup, echipa ucraineană a fost eliminată în turul 2 (unde s-a calificat direct, ca și acum) de echipa luxemburgheză Handball Esch și meciul considerat pe teren propriu l-a disputat tot pe terenul adversarei (în Luxemburg, la Esch) – cu luxemburghezii a pierdut cu 31-38 și 32-37.

 

Așadar, există posibilitatea (semnificativă) ca Minaur să dispute ambele meciuri pe teren propriu. Golgheterul echipei ucrainene este extrema dreaptă Ruslan Diiakonu (23 de ani, 1.75 m înălțime), iar al doilea marcator este interul stânga Dmytro Kovalenko (22 de ani, 1.85 m înălțime). Toți jucătorii sunt ucraineni.

 

Steaua București va juca în turul 2 cu echipa israeliană Hapoel Ashdod, primul meci urmând să se dispute la București.

 

Dacă se va califica, Minaur urmează să dispute meciurile din turul 3 (la care vor participa 32 de echipe), pentru calificarea în 16-imile competiției, în 25-26 noiembrie (turul) și 2-3 decembrie (returul).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here