QUE REMONTADA! – Minaur reușește surpriza etapei, învingând în deplasare Măgura Cisnădie după ce la pauză băimărencele erau conduse la 5 goluri

0
184

HANDBAL FEMININ – LIGA I. Vineri, 26 ianuarie 2024, în Sala Sporturilor Măgura din Cisnădie, în meci contând pentru etapa a 14-a a Ligii I la handbal feminin, Măgura Cisnădie a pierdut, cu 32-33 (19-14), partida cu Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul Adrian Manafu din București & Daniel Pavel din Buzău, a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 8 (Măgura) și 9 (Minaur).

 

Pornită cu echipa gazdă în postura de favorită, măcar prin prisma parcursului din ultimele etape (deși ultimele meciuri directe înclinau balanța către Minaur, care s-a impus în 3 din ultimele 5 partide, însă de fiecare dată din postură de gazdă), partida a început cu o primă jumătate de repriză avându-le pe băimărence la conducere (min. 13, 5-6), după care Măgura, profitând și de eliminările temporare din echipa oaspete, a dus scorul la 19-13 (min. 29), 6 goluri care a creat un liniștitor avantaj gazdelor. Însă, uneori, liniștea este doar aparentă. Chiar dacă băimărencele au redus diferența în ultimul minut prin golul lui Cazanga, la vestiare s-a intrat cu un handicap pe care nici optimiștii nu se mai gândeau că poate fi surmontat: 19-14.

 

Însă repriza a doua a fost una nebună. Complet nebună. În primele 6 minute, băimărencele au marcat gol după gol (Ujkic, Cazanga, Spugnini Santome – 2 și Gomes Da Costa) și uite așa, în min. 37 diferența era de doar un gol: 20-19. Rănite în orgoliu, gazdele forțează și cresc diferența la 3 goluri (min. 39, 23-20), dar în min. 43, Minaur reușește egalarea prin pivotul Spugnini Santome (24-24) și peste alte 10 minute (timp în care încrâncenarea nu a cauzat și echilibrului de pe tabela de marcaj) oaspetele trec în avantaj (tot printr-un gol al lui Spugnini Santome): 29-30.

 

Minaur a avut știința, voința și putința de a menține avantajul până la final, cu doar 42 de secunde înaintea semnalului de sfârșit a partidei aceeași Spugnini Santome (cea mai bună jucătoare a Minaurului împreună cu Gomes Da Costa) marcând pentru 31-33. Golul gazdelor (Abed-Kader) din ultima secundă nu a mai putut schimba nimic. O victorie mare a băimărencelor, care le urcă pe locul 8 (au făcut rocada în clasament cu adversara de astăzi) – dacă n-ar păcătui prin inconstanță, poate Minaur ar fi acum pe o poziție superioară.

 

Pentru Minaur au marcat Spugnini Santome (8 goluri), Gomes da Costa și Cazanga (câte 5 goluri), Lundback și Pavlovic (câte 4 goluri), Ujkic, Popescu și Tănasie (câte 2 goluri), Romaniuc (1 gol). De la Măgura s-au remarcat portarul Rajcic (9 parade salvatoare), Galinska (10 goluri), Moldoveanu (7 goluri) și Abed Kader (6 goluri).

 

În etapa următoare, a 15-a, Minaur joacă la Baia Mare, miercuri, 31 ianuarie, cu vicecampioana Rapid București.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here