INVESTIȚIE – Contract de 2,3 milioane de lei pentru modernizarea școlii din satul maramureșean Ciocotiș

0
1364

CERNEȘTI. Administrația publică locală din comuna maramureșeană Cerneşti, controlată de edilul Mircea Deac (USR), a semnat un contract în valoare de 2,38 milioane de lei (exact: 2.385.725 lei, sumă care include TVA), care vizează execuțiea lucrărilor de creștere a eficienței energetice la Școala Generală din satul Ciocotiș. Cea mai mare parte a finanțării este nerambursabilă, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Contractul, semnat cu firma Basic Point din Negrești Oaș, prevede lucrări de reabilitare, consolidare și modernizare a clădirii, precum și amenajarea unui teren destinat activitățiilor sportive. „Școlile din comuna Cernești merită să fie moderne, la standarde europene, iar copiii noștri să își dezvolte capacitatea de învățare și studiu, într-un mediu favorabil”, a explicat primarul Deac.

 

Firma Basic Point, fondată în urmă cu 12 ani de Călin Păușan, originar din Baia Mare – mai deține participații în firmele sătmărene Nilacmob, Andramob și XYZ Curier -, inițial ca producător de mobilier la comandă iar din 2018 și-a extins activitatea cu lucrări de construcție, a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de peste 6 milioane de lei și un profit net de circa 350.000 lei, indicatori financiari realizați cu 19 angajați, dar și cu datorii de 5,3 milioane de lei.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here