VIDEO – Al doilea incendiu devastator la producătorul de mobilă Taparo: hala de tapițare din Borcut, de 12.000 mp, afectată în totalitate

0
3127

INCENDIU TAPARO. Incendiul care a izbucnit noaptea trecută la unitate de tapițare din localitatea Borcut (aparținătoare de orașul Târgu Lăpuș) a producătorului de mobilă Taparo a afectat aproape în totalitate hala de 12.000 de metri pătrați și depeozitele de materiale și produse finite pregătite pentru livrare.

 

Pompierii din Maramureș, Cluj, Sălaj și Bistrița-Năsăud au intervenit cu 20 de autospeciale și au reușit să lichideze incendiul. O intervenție dificilă, de lungă durată, pentru că flăcările care au cuprins fabrica ardeau generalizat pe întreaga suprafață. Din fericire, nu au fost victime umane.

 

Precedentul

 

Vă reamintim că în urmă cu aproape 14 ani, la 8 aprilie 2008, firma Taparo a mai suferit un incendiu asemănător (ISU Maramureș l-a numit Incendiul anului), într-o hală situată în extravilanul localităţii Târgu Lăpuş, pe DJ 182, la aproximativ 3 km de localitate, care făcea parte dintr-un viitor ansamblu de producţie şi de depozitare mobilier (canapele şi fotolii).

 

Incendiul s-a declanşat şi s-a dezvoltat în hala care adăpostea și magazia de poliuretan (burete) și care avea destinația de hală de depozitare mobilier (în suprafață de 12.000 mp), dar proprietarul firmei, Ioan Filip, a dispus ca acolo să se facă și producție de mobilier.

 

Conform investigației pompierilor de la acea dată, incendiul s-ar fi produs fie din cauza unui scurtcircuit generat de suprasolicitarea instalaţiei electrice, fie, cel mai probabil, din cauza lucrului cu foc deschis (sudură/tăierea metalelor) de către instalatorii ce executau lucrări la instalaţia de sprinkler (stropire).

 

VIDEO: @ISU Cluj

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here