SELECȚIONAȚI – Trei handbaliști ai Minaur Baia Mare selecționați în naționala României pentru meciurile cu Austria și Ucraina

0
205
Tudor Buguleţ, Călin Căbuț și Robert Nagy

SELECȚIONAȚI. Selecționerul naţionalei masculine de handbal a României, spaniolul Xavi Pascual, a anunțat lotul de 22 jucători cu care va aborda meciurile cu Austria (din 26 aprilie, de la București) și Ucraina (30 aprilie, în deplasare), pentru calificarea la Campionatul European 2024 (10-28 ianuarie) din Germania – România nu s-a mai calificat la un Campionat European din 1996, când s-a clasat pe locul 9.

 

În lotul celor 22 jucători sunt trei sportivi ai vicecampioanei Minaur Baia Mare, echipă clasată în acest moment pe locul 3 în ediția 2022-2023 a Ligii Naționale. Cei trei componenți ai echipei Minaur convocați la naționala României sunt Tudor Buguleţ (extremă dreapta), Călin Căbuț (centru) și Robert Nagy (pivot).

 

România, repartizată în Grupa 4 (din care mai fac parte Austria, Ucraina şi Insulele Feroe), a pierdut în Austria, scor 36-32 (18-11), în primul meci din grupa de calificare, și a câștigat, pe teren propriu, cu Ucraina, scor 34-26 (18-14). România (care a pierdut cu 28-26 și a câștigat pe teren propriu cu 25-17 în dubla cu Feroe) ocupă locul al doilea în grupa preliminară, cu 4 puncte.

 

Patru echipe sunt calificate direct la CE 2024 (gazda Germania și medaliatele din 2022 – Suedia, Spania şi Danemarca), alte 16 clasate pe locurile 1 și 2 în grupe se vor califica direct, precum și cele mai bune 4 echipe clasate pe locul 3 în grupe.

 

* Colaj 2mnews: foto @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here