UPDATE – PROBLEME ȘI ÎN CONSTRUCȚII – OTP Bank a cerut insolvența unui important constructor maramureșean

0
3796

DIFEREND ECONOMIC. OTP Bank România SA a cerut insolvența firmei Structo Trading, un serele înregistrat în satul Bozânta (aparținător de orașul Tăuții Măgherăuș), firmă cu lucrări serioase (noua fabrică UACE de lângă aeroport; Carrefour-ul din Value Center; extensia Eaton), controlată din mai 2022 exclusiv de Andrei Ionuț Pop, fost inginer proiectant / structurist la CEPRONEF.

 

Firma este specializată în lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, iar anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 14,61 milioane de lei, profit net de 217.603 realizat cu 51 de angajați, dar și datorii de peste 10,3 milioane de lei. Structo Trading este legată de Structo Product (fosta  Carrelage Bat SRL), firmă producătoare de betoane cu o cifră de afaceri de 6,6 milioane de lei și 18 angajați.

 

Structo Trading este lider al asocierii de 4 firme care a câștigat și execută contractul de aproape 11 milioane de lei pentru noul teren de fotbal cu gazon sintetic, instalație de nocturnă și tribune de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” din Baia Mare (situat pe strada Dr. Victor Babeș nr. 64), proiect derulat de Compania Națională de Investiții SA, firmă din subordinea administrativă a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

 

Solicitarea de deschidere a procedurii de insolvență a fost înregistrată de OTP Bank vineri, 26 august 2022, și va fi judecată la Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Maramureș, Structo având calitatea de debitor.

 

UPDATE: În urma apariției informației, patronul firmei Structo Trading, Andrei Ionuț Pop, a făcut, pentru 2mnews, următoarele precizări: “Problema dintre OTP și Structo este ceva mai veche, din primăvara anului 2022, când s-a hotărât de către noi să rambursăm anticipat un credit de 600.000 lei, din cauza dobânzii galopante. Totodată, condițiile de închidere anticipată a creditului nu au fost cele din contractul semnat inițial și de aici au survenit câteva neînțelegeri între părți, dar ratele convenite pentru închidere au debutat a fi achitate. Este o situație cu culpa comună în povestea aceasta, situație pe care noi o vom gestiona.”

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here