SPRIJIN – Cristian Niculescu-Țâgârlaș, la Solotvino, la ceremonia dedicată zilei Ucrainei

0
185

DONAȚII DE ZIUA UCRAINEI. La finalul lunii august 2022, senatorul maramureșean Cristian Niculescu-Țârgârlaș (PNL) a participat la ceremonia dedicată zilei Ucrainei, ceremonie în cadrul căreia a avut loc și donarea unor echipamente medicale către Primăria Solotvino (Slatina) din Ucraina.

 

Echipamentele de ultimă generație (un modul de analize, un sistem mobil de raze X, un sistem de ultrasunete și o camera endoscopică FullHD) au fost  achiziționate de către Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR), din donațiile făcute de poporul taiwanez, pentru a veni în sprijinul locuitorilor din  Ucraina afectați de război.

 

Mi-a făcut o deosebită plăcere să particip la ceremonia găzduită de către domnul Vasile Iovdii, primarul comunei Solotvino, alături de președintele UNBR, avocat dr. Traian-Cornel Briciu, primarul orașului Sighetu-Marmației, domnul Vasile Moldovan, vicepreședintele UNBR, domnul avocat Daniel Fenechiu, decanul Baroului Suceava, domnul avocat Liviu Mihai și decanul Baroului Maramureș, domnul avocat Florin Andreicuț, oameni implicați, care au venit constant în sprijinul ucrainienilor aflați în cea mai sumbră perioadă a istoriei țării, a declarat senatorul liberal, care este și membru al UNBR.

Aparatura medicală donată va ajuta locuitorii comunei Solotvino,  dar și  pe cei 35.000 de refugiații ucraineni stabiliți în zonă pe durata conflictului. “E important să fim solidari și să venim în sprijinul ucrainenilor în aceasta vremuri grele pentru vecinii noștri de peste Tisa”, a mai precizat sentorul Niculescu-Țâgârlaș.

 

La eveniment a participat și Emma Harriet Nicholson, Baronesa Nicholson de Winterbourne, membră în Camera Lorzilor și Președinte executiv al AMAR (International Charitable Foundation).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here