VICTORIE MUNCITĂ – Campioana Știința Baia Mare întoarce rezultatul în primul meci din play-off pe teren propriu și câștigă și locul 1 în Liga Națională

0
319

PLAY-OFF – LIGA NAȚIONALĂ. Sâmbătă, 27 august, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 3-a a play-off-ului Ligii Naționale de rugby, campioana en-titre CSM Știința Baia Mare (loc 3) a învins-o, cu 38-27 (13-17), pe câștigătoarea Cupei României, SCM USV Timișoara (loc 4). În urma victoriei, Știința Baia Mare a urcat pe locul 1 în play-off, cu 10 puncte, urmată de Dinamo București cu 9 puncte (echipă care a învins-o pe Steaua, în Ghencea, cu 28-27) – cele două echipe au câte două victorii și o înfrângere în primele trei etape.

 

Partida a debutat cu dominarea campionei, aflată la primul meci din play-off pe teren propriu și în fața fanilor. Băimărenii s-au desprins la 3-0, apoi la 8-0 (prin eseul din min. 16 a lui Beka Bitsadze – ratat de Popoaia, poziție dificilă), dar apoi bănățenii, care au reușit primele puncte în min 25 (eseu Tevita Manumua – transformarea a fost ratata de Rupanu), urmate de un nou eseu în min. 30 (prin Kemal Altinok – transformarea fiind ratată de Jipa) și alt eseu de penalizare, la finalul reprizei: 8-17. La cabine s-a intrat după un eseu al gazdelor (transformare ratată de Popoaia), așa că a doua repriză a început de la 13-17.

 

O repriză secundă dominată de băimăreni, care au trecut la conducere după două reușite din lovituri de pedeapsă, realizate de Paul Popoaia: 19-17. Bănățenii revin la conducere după transformarea reușită de Rupanu: 19-20. A urmat o nebunie: Știința înscrie un eseu (prin Kefentse – transformat de Popoaia), timișorenii înscriu un eseu (prin Shennan – transformat de Vlaicu), 26-27.

 

Apoi bănățenii rămân în 14, după eliminarea temporară (cartonaș galben) a lui Tique Iliesa și Știința revine imediat în avantaj prin eseul lui Dardulidze (transformare ratată de Grant): 31-27. Finalul e apoteotic: bănățenii comit un înainte, Kefentse face o cursă de 50 de metri și marchează eseul izbăvitor, în pofida opoziției oaspeților (eseul a fost transformat de Grant: 38-27).

 

Jason Tomane (Știința Baia Mare) e desemnat Omul meciului și campioana revine pe locul 1 în Liga Națională (dar va fi extrem de dificil cu Dinamo, o echipă mult întărită în pauza competițională și cu un buget cam cât al celorlalte 3 competitoare din pay-off la un loc).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here