PROBLEME FINANCIARE – Fotbal Comuna Recea și-a pierdut și căpitanul, după vârful de atac: Romario Rus s-a transferat la Poli Timișoara

1
902

FOTBAL – LIGA A II-A. Din cauza situației financiare incerte a reprezentantei Maramureșului în Liga a II-a, Fotbal Comuna Recea, căpitanul echipei, dejeanul Romario Rus, jucător cu peste 100 de meciuri în Liga a II-a, s-a transferat la ASU Poli Timișoara. Rus va activa la echipa bănățeană din al doilea eșalon (unde ocupă locul 5 în clasament), semnând un contract valabil pentru un an și jumătate.

 

Plecarea mijlocașului Rus este cea de-a doua a unui jucător de bază al echipei maramureșene, după transferul atacantului francez de origine congoleză Arsène Luboya (pe numele complet, Arsène Junior Luboya Mukadi Kaba) la FC U Craiova. În acest sezon, Romario Teodor Rus (26 de ani) a marcat 3 goluri pentru echipa din Recea (două în campionat, cu FC U Craiova şi ASU Politehnica Timişoara, și unul în Cupa României), fiind unul dintre cei mai importanți pasatori.

 

De asemenea, alți jucători ai echipei din Recea sunt pe picior de plecare, printre care golgheterul echipei, Marius Coman (inițial era dat ca sigur transferul acestuia la Petrolul Ploiești, însă surse 2mnews implicate susțin că prahovenii s-au reorientat spre alți atacanți – Coman a înscris 6 goluri în campionat, fiind pe locul 4-5 în topul golgheterilor din Liga a II-a) și sălăjeanul Adrian Micaș.

 

În plus, contractul cu antrenorul principal, Nicolae Constantin, s-a terminat la finalul anului trecut, conducerea clubului maramureșean anunțând că își dorește prelungirea acestuia însă așteaptă să vadă dacă administrația județeană va finanța (și cu cât) clubul de fotbal – deocamdată echipa este antrenată de antrenorul secund, Ovidiu Mic.

 

La capitolul certitudini financiare, în acest moment sunt doar banii promiși de administrația locală din comuna Recea (mult mai puțini decât anul trecut), alocați exclusiv pentru întreţinerea stadionului, plata deplasărilor și plata baremului de arbitraj și observație.

 

După primele 14 partide din actuala ediție de campionat, Fotbal Comuna Recea este pe locul 18 (din 21 de echipe), cu 15 puncte, maramureșenii mai având de disputat 6 meciuri, 3 acasă (cu Concordia Chiajna, U. Cluj și CSM Reșița) și 3 în deplasare (cu CS Mioveni, Farul Constanța și Ripensia Timișoara).

 

* Foto: Politehnica Timișoara

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here