INVESTIȚIE – Proiect în valoare de peste 2,5 milioane de euro: polonezii de la Blachotrapez își construiesc a doua fabrică în Baia Mare

1
2627

PRODUCȚIE. Producătorul de sisteme de acoperișuri Blachotrapez România, subsidiara locală a grupului polonez Blachotrapez, a anunțat prin Jaroslaw Turczynski (foto mic dreapta), CEO Blachotrapez România, demararea unei investiții de 12,4 milioane de lei (echivalentul astăzi a peste 2,5 milioane de euro), care se va concretiza cu edificarea unei noi fabrici de producție în Baia Mare.

 

Aceasta este cea de-a doua fabrică a polonezilor din Baia Mare, prima fiind edificată în 2014, și a treia a grupului Blachotrapez în România. Prima fabrică a Blachotrapez în România, localizată în Baia Mare (pe strada Fabricii nr. 8A, în zona industrială din vestul municipiului reședință de județ) a fost proiectată inițial la o dimensiune de 900 de metri pătrați și cu o capacitate de producție anuală de 3 milioane de mp de acoperiș metalic (se prelucra peste 20.000 de tone de oțel/an) – ulterior, această capacitate de producție a fost extinsă.

 

Noua unitate de producție din Baia Mare a producătorului polonez de sisteme de acoperișuri metalice va fi finanțată 50% printr-o schemă de ajutor de stat (acordul de finanţare a fost semnat în septembrie 2020), restul sumei fiind suportată de beneficiar. Termenul limită la care proiectul va fi dat în folosință industrială este vara anului 2022, a mai anunțat directorul general Turczynski.

 

Noua hală de producţie a fost proiectată cu “un sistem automatizat unic”, pentru eficientizarea la maximum a producţiei, în urma acestei investiţii fiind vizată “creșterea semnificativă a cotei de piaţă a companiei”. De altfel, o extindere a spațiului de producție al fabricii din Baia Mare a fost anunțată ca proiect de viitor al grupului polonez încă din anul 2018, atunci fiind vizată o dublare a capacității de producție, după ce proprietarii business-ului au observat “creșteri constante ale vânzărilor din România, în contextul expansiunii continue a pieței sistemelor de acoperiș”.

 

În fabrica din Baia Mare, polonezii produc materiale pentru acoperișuri și fațade, precum și accesorii suplimentare de tinichigerie pentru piețele din România (în principal), Ungaria și Bulgaria. În 2020, compania poloneză a încheiat anul cu o cifră de afaceri de 76 de milioane de lei și un profit net de circa 3 milioane de lei (ambii indicatori reprezentând recorduri în istoria economică a sucursalei din România), realizate cu 95 de angajați.

 

Blachotrapez se implică și în proiecte sociale și sportive (în Polonia a fost sponsorul principal al naționalei de fotbal, acum este sponsorul echipei naționale de sărituri cu schiurile, iar în România a declarat-o ambasador Blachotrapez România pe Ana Maria Tănasie, extrema stângă a echipei de handbal feminin CS Minaur Baia Mare).

 

Cătălin VISCHI, Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here