PREVIZIBILA ÎNFRÂNGERE – Minaur, învinsă clar la Baia Mare de campioana CSM București, a ajuns pe locul 10

0
1095

LIGA I HANDBAL FEMININ. Joi, 28 septembrie 2023, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci restanță contând pentru etapa a 4-a a Ligii I la handbal feminin, Minaur Baia Mare a pierdut, cu 22-29 (9-15), partida cu CSM București. Meciul, arbitrat de cuplul Ciprian Popa (Galați) & Ionuț Velișca (Buzău), a opus echipele clasate pe locurile 9 (Minaur) și 2 (CSM) și a pornit cu oaspetele, campioane en-titre, din postură de favorită certă.

 

În min. 13, campioana avea deja 7 goluri avans (era deja 3-10), deci problema câștigătoarei nu o mai punea nimeni. Totuși, oaspetele au redus din turație, au mai călcat și gazdele pe accelerație și așa s-a intrat la vestiare doar cu o diferență de 6 goluri în favoarea bucureștencelor. În repriza a doua, CSM a avut și 8 și 9 goluri avans (13-21, 21-29), dar băimărencele au reușit să păstreze până la final diferența de 7 goluri, și așa semnificativă, în min. 60 tabela indicând 22-29.

 

Pentru Minaur au marcat Pavlovic și Lundback (câte 4 goluri), Terciu și Spugnini Santome (câte 3 goluri), Romaniuc și Da Costa (câte 2 goluri), Popescu, Kerekes, Coman și Borș (câte 1 gol). O remarcă specială pentru portarul lui Minaur, Cristina Mihiș (9 parade salvatoare – și Panzic a avut 6 intervenții salvatoare). De la învingătoare s-au remarcat portarii Eriksson (cu 7 parade salvatoare) și Glauser (cu 6 parade salvatoare), Pintea (5 goluri), Ostergaard Jensen și Ingstad (cu câte 4 goluri).

 

În urma înfrângerii, Minaur se clasează pe locul 10 (din 14 echipe) cu doar 6 puncte acumulate în 5 meciuri (2 victorii și 3 înfrângeri). Următorul meci din campionat este programat tot la Baia Mare, miercuri, 4 octombrie 2023, cu Dunărea Brăila (locul 5), echipă care astăzi a învins-o pe Rapid București.

 

* Foto: @Ovidiu Dragomir via CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here