ACȚIUNE – Mai multe ONG-uri din Sighetu Marmației avertizează autoritatea locală despre importanța și necesitatea implementării Legii 350/2005

0
175

COMUNICAT PUBLIC. Organizațiile neguvernamentale din Sighetu Marmației îndeamnă la susținerea Regulamentului privind finanțările nerambursabile din bugetul local al municipiului Sighetu Marmației, conform prevederilor Legii 350/2005.

 

Ce este Legea 350 /2005?

 

Legea 350/2005 reprezintă o oportunitate de alocare a resurselor financiare din bugetul local pentru proiecte și programe de interes public, derulate de organizațiile neguvernamentale. Aceste finanțări acoperă o paletă variată de domenii, precum educația, sănătatea, protecția socială, sportul în masă, cultură, protecția mediului, drepturile omului și multe altele. Accesul la aceste fonduri este esențial pentru dezvoltarea comunității și îmbunătățirea calității vieții noastre.

 

Sighetu Marmației, un oraș cu oportunități nevalorificate

 

Sighetu Marmației se numără printre puținele orașe care nu au implementat prevederile Legii 350/2005 pentru finanțările nerambursabile din fondurile proprii. Acest fapt înseamnă că organizațiile neguvernamentale locale nu pot beneficia de sprijinul financiar necesar pentru a desfășura proiecte și programe de interes public, care adesea completează acțiunile autorităților locale.

 

Stadiul actual

 

Prin sprijinul a 8 consilieri locali, un proiect de hotărâre a fost inițiat la 24 martie 2023 și a trecut printr-un proces de dezbatere publică în luna mai a aceluiași an. Cu toate acestea, propunerea a ajuns în impas și necesită aprobarea finală în cadrul Consiliului Local.

 

O chemare la acțiune!

 

Organizațiile neguvernamentale, împreună cu comunitatea și cetățenii, lansează un apel către autoritățile locale pentru a susține supunerea spre vot în Consiliul Local a Regulamentului ce vizează finanțările conform Legii 350/2005.

 

În cursul serii de joi, zeci de cetățeni din Sighetu Marmației și-au unit forțele într-o acțiune semnificativă, distribuind un mesaj comun pe platformele de social media. Scopul acestei acțiuni a fost de a atrage atenția autorităților locale cu privire la importanța și necesitatea implementării Legii 350/2005 în Sighetu Marmației.

 

Grup informal ONG-uri Sighetu Marmației



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here