PREȚUL ZĂPEZII CARE N-A NINS – La final de aprilie, plățile Primăriei Baia Mare pentru deszăpezirea efectuată de firma finului primarului au ajuns la 4,9 milioane de lei

5
3737

DESZĂPEZIRE – BAIA MARE 2022-2023. În luna aprilie 2023, Primăria Baia Mare a plătit încă 2 milioane de lei firmei Construrom, controlată de finul primarului Cătălin Cherecheș, Vasile Marcel Zoicaș, în contul deszăpezirii aferente iernii trecute. Până la finalul lunii aprilie 2023, suma plătită efectiv firmei cu care a semnat contractul de deszăpezire este de 4,9 milioane de lei (echivalentul a circa 1 milion de euro).

 

În 6 aprilie 2023, Primăria a plătit firmei finului primarului, în contractul de deszăpezire, 1 milion de lei pe două facturi (una aferentă perioadei 1-15 ianuarie 2023), iar în 12, 18 și 19 aprilie a plătit 4 facturi, în valoare totală de încă 1 milion de lei (3 aferente perioadei 16-31 ianuarie 2021 și una aferentă perioadei 1-15 februarie).

 

De la începutul iernii, Primăria Baia Mare a făcut plăți efective (sume transferate în contul firmei Construrom în contul deszăpezirii) cu următoarea cadență:

LUNA SUMA
Ianuarie 2023 500.000 lei
Februarie 2023 0 lei
Martie 2023 2.400.000 lei
Aprilie 2023 2.000.000 lei

Vă reamintim că în iarna precedentă (2021-2022), în cea mai caldă iarnă din istoria măsurătorilor meteorologice din România, Primăria Baia Mare a plătit serviciul de deszăpezire cu cea mai mare sumă din țară, virând efectiv în conturile firmei lui Zoicaș peste 8,4 milioane de lei (exact: 8.409.280,61 lei). Plățile pentru deszăpezirea din iarna trecută, când a nins de 5 ori în Baia Mare, au fost efectuate până în iunie 2022.

 

Nici în iarna trecută (2022-2023) n-a nins mai mult, tot de 5 ori. Însă Primăria controlată de edilul Cherecheș plătește atât de mulți bani firmei Construrom, controlată de finul primarului, pentru deszăpezire într-un oraș în care NU ninge pentru că a făcut un contract total dezavantajos pentru urbe, sumele plătite pentru staționarea utilajelor fiind cele mai mari din țară.

 

În pofida acestui contract dezavantajos, deși NU ninge de câțiva ani, în această iarnă, 2022-2023, primarul Cherecheș a încercat cu disperare (avansând de 5 ori propunerea) să majoreze cu 25,32% tariful orei de deszăpezire efectuată de firma finului său. Deși majoritatea consilierilor locali au respins toate cele 5 propuneri, primarul Cherecheș a semnat un contract-subsecvent de deszăpezire pentru iarna 2022-2023 la o sumă mai mare cu circa 50% față de cea plătită în iarna precedentă, când Baia Mare a plătit cel mai mare contract de deszăpezire din țară în condițiile cele mai călduroase ierni.

 

În municipiul Baia Mare, serviciul de deszăpezire este contractat cu firma de casă Construrom SA, controlată de Vasile Marcel Zoicaș, finul primarului municipiului, Cătălin Cherecheș. Cel mai recent contract a fost încheiat la 4 decembrie 2018 pentru o perioadă de 4 ani. Cu o lună înainte ca acest contract să se finalizeze, la 1 noiembrie 2022, primarul Cherecheș a semnat cel de-al 6-lea contract, care avea ca obiect deszăpezirea în perioada 1 noiembrie 2022 – 30 aprilie 2023. Acest contract a fost semnat la suma de… aproape 12,7 milioane de lei (exact: 12.683.519,80 lei, sumă care include TVA)

 

Implicit, suma la care va ajunge plata deszăpezirii în această altă iarnă în care n-a nins, dar se plătește staționarea utilajelor la o sumă de record național va crește semnificativ. Acum, precizam, a ajuns la 4,9 milioane de lei în condițiile plății serviciului (aprope niciodată efectuat) până la sfârșit de ianuarie.

 

Continuăm să monitorizăm suma plătită de Primăria Baia Mare pentru plata serviciului de deszăpezire a zăpezii care n-a nins. Și vă informăm (ca de fiecare dată).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. Da cativa ani !!! Cu salariile dublate PROFESORII care ne educa copii ar fi motivati sa isi iubeasca si mai mult aceasta SUPREMA meserie pentru noi si pentru omenire. Educatie inseamna prosperitate, inseamna cultura, inseamna pace si toleranta, inseamna empatie, inseamna progres si viata mai buna, inseamna tot ce este in jurul nostru. Educatia este conditia umana vitala care ne ridica de la starea de patruped la starea de uman. Indolenta si nepasarea celor manipulati cere VOTEAZA fara gram de ratiune si care se complac in starea in care ne invartim in CERCUL VICIOS al ORASULUI CAPTIV arata foarte clar nivelul de educatie in care cu REGRET multi dintre baimareni se afla in 2023. Fara educatie capacitatea de a avea ratiune si viziune se atrofiaza sau dispare este inlocuita cu depresie si anxietate, cu ura, invidie si agresivitate. Refuzul de a va educa copii si de a va autoeduca pe tot parcursul vietii va aduce in schimb saracie, viata mizera, boli si comportament primitiv, va accentueaza instinctul de turma usor manipulabila si faciliteaza spalarea demnitatii si ratiunii din creerul fiecaruia. Poate cei 70 % din baimareni care au votat ca primar un puscarias asta isi doresc : un oras fara perspective, fara viziune, fara viitor si fara copii care vor pleca de aici spre o viata mai decenta decat le puteti OFERI voi prin VOTUL vostru din anul 2024.

  2. PUTETI sa va imaginati ? Cu aceasta suma 12.683.519 Lei (aproximativ 2,5 milioane de Euro) toti profesori si educatorii din Baia Mare ar putea avea salariile dublate catva ani.

    • Da cativa ani !!! Cu salariile dublate PROFESORII care ne educa copii ar fi motivati sa isi iubeasca si mai mult aceasta SUPREMA meserie pentru noi si pentru omenire. Educatie inseamna prosperitate, inseamna cultura, inseamna pace si toleranta, inseamna empatie, inseamna progres si viata mai buna, inseamna tot ce este in jurul nostru. Educatia este conditia umana vitala care ne ridica de la starea de patruped la starea de uman. Indolenta si nepasarea celor manipulati cere VOTEAZA fara gram de ratiune si care se complac in starea in care ne invartim in CERCUL VICIOS al ORASULUI CAPTIV arata foarte clar nivelul de educatie in care cu REGRET multi dintre baimareni se afla in 2023. Fara educatie capacitatea de a avea ratiune si viziune se atrofiaza sau dispare este inlocuita cu depresie si anxietate, cu ura, invidie si agresivitate. Refuzul de a va educa copii si de a va autoeduca pe tot parcursul vietii va aduce in schimb saracie, viata mizera, boli si comportament primitiv, va accentueaza instinctul de turma usor manipulabila si faciliteaza spalarea demnitatii si ratiunii din creerul fiecaruia. Poate cei 70 % din baimareni care au votat ca primar un puscarias asta isi doresc : un oras fara perspective, fara viziune, fara viitor si fara copii care vor pleca de aici spre o viata mai decenta decat le puteti OFERI voi prin VOTUL vostru din anul 2024.

  3. HA HA HA. Din nou FINU (lupul) si cu NASU (magarusu cu baston mare), au violat iepurasu (bugetu local) iar ursu cel rau (DNA) de frica, ca „mama omida” iar ii va fura coada se face ca nu vede si nu aude iar leului rege peste toti (Curtea de conturi Maramures) nu intra in padure ca-i umbra si frig si este destul de satul (salar satios si scaun begetar calduros) HA HA HA , ca oras, Baia Mare si pentru fabule este atipic, cel putin pentru La Fontaine ar fi o adevarata muza……

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here