FAPT – Mihai Ghica, judecătorul care l-a condamnat pe primarul Cherecheș la 5 ani pentru luare de mită, va fi președintele Secției Penale a Tribunalului Cluj

4
1585
Mihai Ștefan Ghica, Cătălin Cherecheș

A CÂȘTIGAT CONCURSUL. Mihai Ștefan Ghica, judecătorul a închis procesul în care DNA l-a inculpat pe primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, și care formulat sentința pe fond, condamnândul pe edil la 5 ani pentru luare de mită, va fi numit președinte al Secției Penale a Tribunalului Cluj. Judecătorul Ghica a câștigat această funcție în urma concursului organizat de Consiliul Superior al Magistraturii.

 

După ce a emis sentința în procesul care îl are ca inculpat pe primarul Cherecheș, judecătorul Ghica a fost reclamat de acesta la Inspecția Judiciară, cererea edilului fiind judecată de Secția pentru judecători în materie disciplinară, care a pronunțat nevinovăția judecătorului. La doar 36 de ani, judecătorul Ghica are grad profesional de curte de apel și este cel de-al treilea judecător desemnat să judece procesul DNA vs. Cherecheș, primii doi renunțând din varii motive (precizate de 2mnews la momentele producerii).

 

După ce procesul început în 5 iulie 2016 și tergiversat, în februarie 2020 a fost preluat de Ghica. Acesta a readministrat probele pe parcursul a 19 ședințe de judecată pe care le-a parcurs până în 17 mai 2021 și a pronunțat sentința după alte 10 termene în care a rămas în pronunțare, la 24 februarie 2022. Practic, a închis un proces care trena de 4 ani, în doar 2 ani.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Ce blestem pe capul baimarenilor! Un prunc narcisist, crescut in fala si bogatie, intr-un mediu moral dubios si cu o educatie de genul …doar prostii sunt cinstiti. Poate ca judecatorul Ghica, in noua sa pozitie, va putea urgenta finalizarea apelului si il va trimite pe ”vagabondul” in armani la Gherla, acolo unde merita . Si mai sper ca viitorul primar sa scoata la lumina toate mizeriile facute de beizadeaua obeza, cerand in numele comunitatii sa restituie milioane furate din bugeteul public, prin metoda iti dau contractul dar tu vii cu…..k euro. Iar in plangerea penala sa fie toti complicii cehrechesieni, de la secretarul municipiului, directoarea economica, sefa SPAU si toti cei care au contribuit la jaful public. Daca mai exista cinste in tara asta, doar oameni ca judecatorul Ghica pot face dreptate, nu justitie. Iar baimarenii trebuie sa-si scoate capul din nisip, nori sau din dos si sa refuze sa mai legitimeze manipularea si nesimtirea unui infractor. Rusine PSD daca infractorul va fi candidatul lor, va fi un nou exemplu cu Zetea este un mediocru ratat, disperat dupa putere, dornic sa fie inscaunat la CJ pt un nou mandat fara realizari

  2. Unde esti tu Ghica doamne sa-l condamni pe acest hot, ce ne cauta prin buzunare si ne fura pe noi toti……… Uite ca a iesit si un inceput de poezie care poate fi continuata de cine doreste….. Referitor la noul zvon de cardasie electorala exista o vorba in popor extrem de adevarata „…corb la corb nu isi scoate ochi…” cat despre „combinatie” acest bufon cereches iar face schema 69 si incearca acelasi scenariu pe care la facut cu „mama omida” la PNL adica daca va iesi iar primar cu PSD (Doamne fereste-ne de blestem), dupa alegeri va face la fel ce a facut cu PNL adica va apasa pe butonul EJECT si se va descotorisi de PSD ca sa poata suge la „tituca” bugetului local doar el cu camarila (abonatii casei Caritas Baia Mare). Atunci (Doamne fereste-ne inca o data) va avea majoritate dresata si total aservita cu care ii va da lectii doctorale de haiducie (jefuirea bugetului local) chiar si la Pintea Viteazu…….Din punct de vedere istoric Baia Mare va avea in panoplia istorica un nou haiduc : cereches neviteazul (adica haiducul fatalau)

    • ……exact cum ai merge la un bar cu stripteoze (cum era Taverna pe timpul lui Anghel) unde iti danseaza cerechesica, o platesti te exciti si nu primesti nimic…….sau poate data viitoare daca dai dublu „tarfa” iti va arata cel mult pasarica…….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here