INVESTIȚIE – Rețeaua de canalizare dintr-unul dintre cele mai mici orașe din Maramureș, extinsă cu 5 kilometri pentru conectarea la sistem a 140 de gospodării

0
2367

SĂLIȘTEA DE SUS. Administrația publică locală din orășelul maramureșean Săliștea de Sus, controlată de edilul Ștefan Iuga (PSD), este în fază pre-execuțională avansată a lucrărilor de extindere cu 5,26 kilometri a rețelei de canalizare menajere, fapt care va face posibilă racordarea la rețeau a încă 140 de gospodării, instituții și agenți economici, care nu beneficiază acum de servicii centralizate de canalizare menajeră.

 

Stația de epurare mecano-biologică existentă are capacitatea preluării acestei capacități suplimentare, fiind dimensionată pentru 7.110 consumatori și la circa 1.000 mc/zi (apa epurată este deversată în râul Iza) – populația orașului este de 4.856 de locuitori, UAT-ul fiind al treilea cel mai mic oraș (a fost ridicat cu elevatorul politic la rang urban în 2004) din Maramureș, după Cavnic și Dragomirești.

 

În acest moment, rețeaua de canalizare din Săliștea de Sus are o lungime de 26,25 kilometri, care funcționează în regim gravitațional (fără stații de pompare a apelor uzate), extinderea urmând să traverseze râul Iza și magistrala de gaz. Porțiunea nouă a canalizării va fi echipată cu 167 de cămine de vizitare.

 

* Foto generică: @Primăria Săliștea de Sus

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here