REACȚIE – Ce a scris clubul austriac Bregenz după ce a fost eliminat de Minaur din EHF European Cup: „Era la îndemână… așa s-a încheiat călătoria europeană în ciuda succesului de acasă”

0
8519

EHF EUROPEAN CUP 2024. Au avut senzația că o calificare în semifinală, după înfrângerea la 6 goluri diferență la Baia Mare, era la îndemână. Au crezut mult în asta, chiar dacă erau conștienți că se confruntă în sferturile de finală ale Cupei Europei EHF cu „o echipa de top a României, CS Minaur Baia Mare”. Clubul austriac Bregenz Handball a rămas cu frustrarea de a pierde calificarea, după ce cu 4 minute înaintea finalului a refăcut diferența din meciul tur (30-24), considerată „suficientă pentru a forța o aruncări decisive de la 7 metri”.

 

Însă, în Sâmbăta Mare, Bregenz au trebuit să se mulțumească doar cu o victorie de palmares, la două goluri (30-28), care „a încheiat călătoria europeană, în ciuda succesului acasă”.

 

Doar printre rânduri, austriecii vorbesc despre superioritatea tactică a băimărenilor, punând ratarea calificării pe seama unor intervenții individuale de moment ale jucătorilor Minaurului („o paradă a lui Terekhov”, „schimbarea portarului lui Minaur a dat roade, datorită mai multor salvări ale lui Barna Buzogany, oaspeții au reușit să-și reducă deficitul la 26-23 în minutul 51”, „Minaur a reușit să reducă deficitul în ciuda faptului că era în inferioritate numerică”, „Milan Kotrc a întrerupt cursa lui Bregenz (30-25, min. 57), iar Botea a redus și mai mult avantajul”, „în ultimele minute oaspeții au reușit să înscrie încă două goluri”).

 

Concluzia austriecilor a fost că au jucat foarte bine și că au ratat o calificare pe care o aveau în mână. Aceasta a fost întărită de declarațiile de după meci ale celor doi jucători ai lui Bregenz. Markus Mahr, principalul marcator al austriecilor (8 goluri), a considerat că „este extrem de regretabil. Am realizat exact ceea ce ne-am propus, fiind cu două goluri în avans la pauză și apoi extinzându-ne avansul încetul cu încetul. Cu câteva minute înainte de final am reușit chiar și plus 6 goluri. Apoi au fost două aruncări nefericite, una pe bară și una în care nu eram siguri dacă era (n.red., gol) sau nu. Am luptat până la capăt și sunt extrem de mândru de performanța noastră”.

 

Și jucătorul Andreas Schröder avea senzația că austriecii meritau calificarea: „A fost cam ca în România, unde am făcut prea multe greșeli. Cred că am meritat să ne calificăm astăzi. Am făcut un joc grozav, mai ales în repriza secundă, și ne-am apărat foarte bine. Atmosfera a fost de asemenea fantastică. Este păcat că nu am reușit să întoarcem lucrurile și să încheiem cu un avantaj de 6 goluri. Cu toate acestea, am făcut un joc grozav și putem învăța din acesta multe pentru derby-ul de miercuri (n.red., Bregenz, locul 4 în prima ligă austrică, Österreichischer Meister, joacă pe teren propriu cu Alpla HC Hard – loc 2, echipa cu cea mai bună apărare-, cu care în tur au încheiat la egalitate, 29-29). Nu prea este timp să fii trist acum. Miercuri vom intra din nou pe deplin motivați în joc și vom da totul în fața unei săli pline”.

 

Minaur Baia Mare s-a calificat în semifinala EHF European Cup, după dubla manșă cu Bregenz Handball, cu scorul total 65-61 (37-31 la Baia Mare și 28-30 la Bregenz).

 

* Foto: @GEPA via vol.at

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here