INVESTIȚIE – Intră în reabilitare completă Podul din Moisei, de pe DN 17C, aflat în exploatare de 80 de ani: investiție estimată la 4,5 milioane de lei

0
723

REABILITARE POD. Podul peste Izvorul Negru din Moisei, parte de DN 17C, construit în urmă cu 80 de ani (în 1942), va fi reabilitat de CNAIR, prin sucursala regională, Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj. De asemenea, se va reface în totalitate structura rutieră care compune rampele podului, lungimea totală a refacerii carosabilului fiind de peste 100 de metri, precum și zidurile de sprijin.

 

Proiectul de reabilitare a Podului din Moisei are finalizat proiectul tehnic (a fost elaborat de firma ieșeană Pod-Proiect SRL), deține Certificatul de urbanism (din primăvara anului trecut) și este în faza de obținere a acordului de mediu, necesar eliberării autorizației de construire și apoi a demarării efective a lucrărilor.

 

Investiția este estimată la 4,5 milioane de lei (exact: 4.512.123,48 lei), iar timpul de realizare la 12 luni. Pe durata execuției lucrărilor, circulația rutieră va fi deviată pe o variantă provizorie.

 

Podul, în lungime de 12 metri, la care s-a mai intervenit edificator doar în anul 1965, când a fost lărgit (la 10 metri, din care circa 8 metri exclusiv partea carosabilă), se află de mai mult timp într-o stare avansată de degradare, prezentând armături și toroane corodate, fisuri și crăpături longitudinale, striviri și exfolieri, precum și o degradare avansată a covorului asfaltic.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here