PIAȚA REZIDENȚIALĂ – Câte tranzacții imobiliare s-au înregistrat în Maramureș în prima treime a anului 2023: creștere cu 12% față de 2022

0
515

TRANZACȚII IMOBILIARE – MARAMUREȘ. În prima treime a anului 2023 (1 ianuarie – 30 aprilie), în județul Maramureș s-au înregistrat 2.498 de tranzacții imobiliare, respectiv tranzacții care au avut ca obiect terenuri (agricole și neagricole) și/sau construcții (locuințe, sedii ș.a.m.d.). Într-un clasament național pe acest criteriu, județul se situează pe locul 27 din cele 41 de județe + București, conform datelor înregistrate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

 

Comparativ cu anul precent, în primele 4 luni ale acestui an în Maramureș s-au finalizat cu 266 de tranzacții imobiliare mai multe. Procentual, creșterea este de aproape 12% – în primele 4 luni ale anului trecut, într-un clasament național al dinamicii vânzărilor imobiliare, Maramureșul se situa pe locul 33.

 

Distinct, în luna aprilie 2023, în Maramureș s-au înregistrat 488 de tranzacții mobiliare, cele mai multe fiind terenuri intravilan fără construcții (168), urmate de terenuri intravilan cu construcții (137) și unități individuale (apartamente – 113).

 

Cătălin VISCHI, Liviu DAMIAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here