OFICIAL – Miriuță, care a plecat de la Minaur reclamând la FRF că nu i-au fost plătite drepturile salariale, a preluat echipa de Liga a II-a Chindia Târgoviște

2
1302
Vasile Miriuță

DECIZIE. Joi, 17 august 2023, echipa de Liga a II-a Chindia Târgoviște a anunțat că a încheiat, pe cale amiabilă, colaborarea cu antrenorul Dragoş Militaru (33 de ani) și că își vor prezenta noul antrenor principal al echipei vineri, 18 august, la ora 14.00, în Sala de conferinte a Stadionului „Eugen Popescu”. Pentru a nu prelungi suspansul, acesta este băimăreanul Vasile Miriuță (54 de ani), fostul antrenor și ulterior președinte al secției de fotbal a clubului Minaur, a cărui echipă coordonată de Miriuță a retrogradat după doar un sezon în Liga a II-a.

 

Chindia Târgoviște tocmai s-a calificat în turul III al Cupei României, după ce a trecut în deplasare, cu 5-0, de CS Blejoi, însă decizia înlocuirii antrenorului a fost luată înainte de președintele clubului, Andrei Cordoș, la ordinul primarului din Târgoviște, Cristian Stan (PSD), pe considerent că Militaru ar fi cerut un venit de 5.000 euro/lună. Împreună cu Militaru au mai fost demiși și 4 membri ai staff-ului acestuia, toți angajați în această vară la Chindia Târgoviște (antrenorul secund Moundir Moussaddak, antrenorul de portari Dorin Silaghi, preparatorul fizic Emanuel Gugu și team managerul Irinel Voicu).

 

Inițial ofertat să preia conducerea tehnică a Chindiei Târgoviște, Dan Alexa a declinat oferta, iar conducerea clubului s-a orientat către a doua variantă, Vasile Miriuță, care tocmai s-a despărțit de clubul Minaur Baia Mare și l-a reclamat la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF pentru neplata ultimelor două luni din sezonul recent încheiat. Miriuță a ajuns la Minaur Baia Mare la finalul anului 2020, inițial fiind numit antrenor, iar apoi director tehnic.

 

Vasile Miriuță a antrenat echipa de tineret și echipa a doua a clubului german Energie Cottbus, Ceahlăul Piatra Neamț, CFR Cluj, echipa maghiară Gyor, ASA Târgu Mureș, echipa germană Energie Cottbus, Concordia Chiajna, Dinamo, FC Hermannstadt (în două perioade) și echipa maghiară Kisvarda. Acum a preluat Chindia Târgoviște, echipă care după primele două etape din Liga a II-a are 2 puncte obținute din două egaluri (1-1 cu CSA Steaua și 0-0 cu CSM Slatina).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here