AU PIERDUT – Minaur, învinsă de mai slab clasata Măgura Cisnădie, se pregătește săptămâna viitoare pentru ultimul meci la Baia Mare din actuala ediție a Ligii I

0
569

LIGA I – HANDBAL FEMININ. Duminică, 7 mai 2023, în Sala Polivalentă Măgura din Cisnădie, în meci contând pentru etapa a 24-a a Ligii I de handbal feminin, CS Măgura Cisnădie a câștigat, cu 26-24 (16-9), partida cu CS Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de brigada gălățeană Daniel Basso & Florin Tofan, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 9 (Măgura) și 7 (Minaur).

 

În tur, la Baia Mare, Minaur a învins cu 36-32, dar din decembrie 2022 și până în mai 2023 s-au schimbat multe date ale problemei handbalistice. A fost un meci care în afara celor două cluburi nu interesa pe nimeni, jucat între echipe situate în jumătatea inferioară a clasamentului, a început cu gazdele la conducere și a continuat tot așa, echipa băimăreană făcând un alt meci dezamăgitor, în care s-a trezit la final pentru a atenua o rușinoasă înfrângere care se prefigura după primele 50 de minute.

 

Măgura a condus cu 4-0 în min. 6, iar Minaur s-a trezit să marcheze primul gol în minutul 10 (prin Mițicuș), ceea ce spune multe despre eficiența băimărencelor, care la finalul reprizei au intrat la vestiare cu o diferență de 7 goluri (16-9).

 

Și în repriza a doua gazdele au continuat dominația, turcoaica Aslı İskit Çalışkan fiind principala gură de tun. Prima jumătate a reprizei indica o diferență de 8 goluri (22-14, min. 45), iar problema câștigătoarei nu se mai punea.

 

Din min. 48, Minaur încearcă (și reușește) o diminuare a rușinoasei înfrângeri (la acel moment erau 8 goluri diferență între cele două echipe), Tudor și Kerekes reduc diferența la 5 goluri (min. 52, 24-19), apoi aceasta scade la 3 goluri, după golul lui Popa (min. 58, 26-23), și la 2 goluri după reușita lui Kerekes (min. 59, 26-24), scor cu care s-a încheiat partida (26-24).

 

Pentru Minaur au înscris: Tudor și Popa (câte 5 goluri), Kerekes și Popescu (câte 3 goluri), Vujovic și Țîrle (câte 2 goluri), Cavlovic, Tănăsie, Borș, Mițicuș (câte 1 gol). Portarul Amra Pandzic a avut 9 intervenții salvatoare. De la gazde s-au remarcat Aslı (11 goluri), Gariaeva (5 goluri) și portarul Pașca (11 intervenții salvatoare).

 

În urma înfrângerii, Minaur rămâne pe locul 7 și etapa următoare, a 25-a (penultima), programată în 14 mai 2023, joacă la Baia Mare cu HC Zalău, echipă clasată pe locul 12 (este ultimul joc pe teren propriu din actuala ediție de campionat pentru echipa feminină a clubului Minaur).

 

* Foto arhivă: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here