CENTRU DE RECREERE – Administrația din Recea vrea să înființeze o tabără școlară permanentă în zona Două Veverițe, cu o capacitate de circa 1.600 persoane/an

0
257

TABĂRĂ ȘCOLARĂ – MARAMUREȘ. Administrația comunei maramureșene Recea, limitrofă municipiului Baia Mare și controlată de edilul Octavian Pavel (PSD), vrea să înființeze o tabără școlară permanentă în zona Două Veverițe, cu o capacitate estimată de circa1.600 persoane/an. Primul pas, a introdus în licitație un contract pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic, estimat la 775.844,30 lei. Cea mai mare parte a banilor provin din finanțare europeană nerambursabilă, prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT).

 

Tabăra, care a primit deja denumirea Centru de recreere „Balta Două Veverițe”, vizează „creșterea rolului culturii și al turismului școlar” și se dorește a fi un centru de tabere tematice integrate cu următoarele domenii: robotică, tehnologia informației, biodiversitate, orientare profesională etc.

 

Conform planului, Centrul de tabere școlare de lângă Balta Două Veverițe va cuprinde facilități de cazare pentru copii și tinerii care vor accesa aceste facilități, fiind prevăzut cu săli de conferințe cu toate dotările necesare, piscine interioare/exterioare, vestiare moderne și spații de duș, spații de joacă adaptate vârstelor diferitelor categorii de copii. De asemenea, proiectul include amenajarea unei parcări.

 

Contractul de proiectare va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, experiența profesională a șefului de proiect 30%, termenul de livrare de 30% – acesta trebuie să fie cuprins între 30 și 60 de zile). Proiectanții pot depune oferte până la 1 septembrie 2023.

 

* Foto generică: @rockacademy.ro

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here