FAPT – O firmă din Baia Mare va executa lucrările de modernizare a pistei de decolare-aterizare de la aeroclub, investiție de 5,7 milioane de lei

0
1882

CONTRACT – LUCRĂRI PISTĂ. Firma Chilia SRL, înregistrată în Baia Mare și controlată de Petru Tămaș (asociat majoritar, cu 55,58% – asociat minoritar fiind Bogdan Răzvan Tămaș, cu 44,42%), va executa lucrările de modernizare a pistei de decolare-aterizare de la Aeroclubul Teritorial „Alexandru Papană” din Baia Mare. Contractul a fost semnat în această lună la suma de 5,7 milioane de lei (exact: 5.734.966,13 lei, sumă care include TVA) – firma Chilia a fost unic ofertant.

 

Investiția prevede execuția pistei de decolare-aterizare înierbată (în lungime de 810 metri și lățime de 50 metri), două căi de rulare (una înierbată și una nouă betonată), două platforme betonate și un sistem drenare a apelor pluviale. Contractul urmează să fie executat în două etape. Respectiv, până la 1 august 2023 trebuie executată pista de decolare-aterizare și calea de rulare înierbată, iar în perioada 15 septembrie 2023 – 1 aprilie 2024 trebuie executate platformele betonate și calea de rulare betonată.

 

Firma băimăreană Chilia SRL, care deține și o stație de betoane (în Baia Mare) și o stație de sortare a balastului (în Lucăcești / Mireșu Mare), a executat mai multe lucrări pentru entități publice din județ, de regulă modernizări de drumuri – inițial era axată exclusiv pe producția betonului și a agregatelor de balastieră, însă începând din 2014 firma a intrat și pe sectorul execuției de drumuri și poduri.
În 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de 23,45 milioane de lei (record în istoria economică a societății) și un profit net de 1,54 milioane de lei obținut cu 50 de angajați.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here