STIMULENT DE CASARE – Baia Mare se înscrie în Programul Rabla cu 200 de mașini: cei care își casează autovehiculul vechi, primesc 3.000 de lei

1
2210

PROGRAMUL RABLA – BAIA MARE. Administrația publică din municipiul Baia Mare, controlată de edilul Cătălin Cherecheș (PSD), vizează participarea la Programul național privind casarea autovehiculelor uzate (cu o vechime de cel puțin 15 ani de la anul fabricației și cu o normă de poluare Euro3 sau mai mică), prin care proprietarii acestora pot primi un stimulent financiar nerambursabil de 3.000 de lei (2.400 de lei de la stat, prin Fondul de mediu, și 600 de lei din bugetul local al UAT-ului pe raza căruia are domiciliul proprietarul).

 

Una dintre condiții este că după casarea autovehiculului, beneficiarul nu are voie să-și achiziționeze timp de 3 ani de la primirea stimulentului un autovehicul cu norma de poluare Euro5 sau mai mică.

 

Consiliul Local Baia Mare a prevăzut deja în buget suma necesară acordării părții care revine municipalității din stimulentul de casare al autovehiculelor uzate, respectiv 120.000 lei (600 lei/200 de mașini). Conform regulamentului / Ghidului de finanțare, Baia Mare se putea înscrie în acest program cu 1.000 de mașini, însă în acest caz trebuia să disponibilizeze o sumă de 600.000 lei pentru acoperirea părții care-i revine din stimulent.

 

* Foto generică: @pexels.com/ro-ro/

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here