ARESTAT – Maramureșeanul Bogdan Durlea, șeful Inspectoratului pentru Controlul Transportului Rutier Cluj, rămâne în arest 30 de zile

0
2091

DECIZIE. Borșeanul Bogdan Ștefan Durlea (38 de ani), şeful Inspectoratului pentru Controlul Transportului Rutier Cluj (din noiembrie 2021), reținut de DNA pentru luare de mită, va rămâne în arest preventiv timp de 30 de zile (până la 3 noiembrie 2023 inclusiv), în urma unei decizii a Tribunalului Cluj, care a admis propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj.

 

Durlea este cercetat pentru comiterea a 4 infracţiuni: efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite; folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (în formă continuată – 3 acte materiale); luare de mită; abuz în serviciu.

 

Durlea, fost director și al sucursalei din Baia Mare a Conversmin SA (firma statului – în perioda 2014-2021), este ginerele fostului lider al UNPR și deputat de Maramureș, borșeanul Nuțu Fonta (fost în PP-DD, fost în UNPR, fost în PMP), și finul fostului ministru de Interne, generalul Gabriel Oprea, și al fostului adjunct al Serviciului de Protecţie și Pază (SPP), generalul Alexandru Burian.

 

Durlea este vizat într-o cauză penală instrumentată de procurorii Direcției Națională Anticorupție (DNA) – Cluj, care cercetează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2023, în legătură cu protecţia asigurată unor firme de transport în schimbul mitei. Împreună cu Durlea a mai fost menținut în arest preventiv și inspectorul Cristin Viorel Țepele. Ambii au contestat măsura dispusă de magistratul Tribunalului Cluj.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here