PROGRAM NAȚIONAL – Federaţia de Schi-Biatlon, selecție în Baia Sprie pentru elevii din clasele IV-VIII

0
172

HAI LA BIATLON. Federaţia Română de Schi-Biatlon, în parteneriat cu IBU (International Biathlon Union), a lansat programul naţional de selecţie „Hai la Biatlon”, prin care peste 500 de elevi din clasele IV-VIII vor lua primul contact cu schiul şi cu biatlonul şi vor fi încurajaţi să se înscrie în programe specializate de pregătire.

 

Selecţia se desfăşoară în perioada octombrie-decembrie 2023 în mai multe şcoli din Braşov, Moeciu, Râşnov, Harghita şi Baia Sprie şi are ca scop formarea unor grupuri de începători cu calităţi pentru sporturile pe zăpadă. Iniţiativa va fi urmată de un curs de formare centralizată prin care copiii vor avea primul contact cu sportul de performanţă, care îi poate atrage astfel să rămână şi să practice biatlonul.

 

Scopul final constă în recrutarea a peste 100 de mici sportivi în cadrul bazelor de pregătire specializate de biatlon din ţară.

 

Ulterior acestei tabere, copiii selectaţi, care dovedesc calităţi reale pentru sportul de performanţă, vor fi înscrişi, cu acordul părinţilor, în clase speciale cu program sportiv, iar în următoarea fază vor fi legitimaţi la cluburile sportive şcolare cele mai apropiate de domiciliul acestora.

 

Cursul de pregătire durează 10 zile, perioadă în care copiii vor învăţa să alunece pe role de schi, îşi vor îmbunătăţi condiţia fizică şi vor învăţa abilităţi motorii generale. În acelaşi timp, vor fi organizate competiţii pentru mai multe categorii de vârstă.

 

„Ca parte a programului, pentru dezvoltarea spiritului de competiţie şi dorinţa de a câştiga, vom organiza un releu aplicativ, constituit astfel încât antrenorii să poată evalua mai precis calităţile sportive ale copiilor, şi o cursă de schi fond în care copiii vor concura. Vom îmbina antrenamentele cu vizite la unele situri istorice din zona Bran/Râşnov, astfel încât tabăra de pregătire să rămână memorabilă. În ultima zi a taberei de pregătire, vom organiza Ziua Porţilor Deschise, ocazie cu care părinţii pot veni la locul de desfăşurare pentru a-şi vedea copiii în acţiune”, a declarat Puiu Gaspar, secretar general al Federaţiei Române de Schi-Biatlon.

 

Arme electronice cu laser pentru antrenamente

 

Ca parte a acestui proiect, IBU (International Biathlon Union) a livrat deja seturi complete de arme electronice cu laser către 22 de federaţii sportive, care au depus proiecte în acest sens.

 

Federaţia Română de Schi-Biatlon a primit 10 astfel de arme electronice cu laser, care au fost testate săptămâna aceasta, în premieră, de 128 de copii din clasele IV-VIII ale unor şcoli din judeţul Harghita – testarea s-a desfăşurat sub supravegherea şi îndrumarea a 10 antrenori de biatlon. Următoarele etape de selecţie vor avea loc la Braşov, Moeciu, Râşnov, Vatra Dornei şi Baia Sprie.

 

* Foto generică: @craftsbury.com

 

Federaţia Română de Schi-Biatlon



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here