HANDBAL FEMININ – Minaur, cu o victorie categorică în deplasare, este aproape calificată în semifinalele EHF European League

0
288

EHF EUROPEAN LEAGUE. CS Minaur Baia Mare a câștigat într-o manieră categorică, la o diferență de 7 goluri, în deplasare, meciul tur din sferturile EHF European League, fază în care întâlnește HC Dunărea Brăila, victorie care, practic, o califică în semifinalele (Final 4) competiţiei de handbal feminin. Băimărencele au dominat net confruntarea din Brăila, problema învingătoarei nepunându-se niciun moment, iar scorul final, 31-24 (12-12), face ca returul din 3 aprilie, de la Baia Mare, să fie doar o formalitate pentru calificarea în semifinalele competiției europene pe care a anunțat că vrea să o câștige.

 

Dunărea a încercat să țină aproape de Minaur, care a condus în prima repriză şi la 4 goluri (10-6), și a reușit spre finalul acesteia să intre la vestiare la egalitate (12-12). Însă în repriza a doua, băimărencele antrenate de Costică Buceschi s-au desprins decisiv, beneficiind și de prestația excelentă a portarului Filippa Idéhn (suedeza a închis poarta cu 11 parade salvatoare, procentaj 31%), și au câștigat lejer, la o diferență care ar trebui să o scutească în retur de emoția calificării în faza următoare a competiției europene.

 

În meciul arbitrat de o brigadă din Kosovo (Ilir Bytyqi şi Syart Kasapi), pentru Minaur Baia Mare au înscris: Jovana Kovacevic (8 goluri), Jelena Lavko (7 goluri), Linn Blohm (5 goluri), Asuka Fujita (4 goluri), Cristina Laslo și Fais Munhoz Araujo (câte 2 goluri), Eva Kerekes, Ana Maria Tănăsie și Anca Polocoşer (câte 1 gol). De la brăilence s-au remarcat Marina Dmitrovic (7 goluri), Alina Czeczi (5 goluri), Maria Kanaval (4 goluri) și Mădălina Zamfirescu (3 goluri).

 

* Foto: @ Dunărea Brăila

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here